>Saglik yönünden, Kizartmadan sakinanlar icin, Et Köftesi ve Patates.
Firinda pisirilerek hem saglik acisindan hemde kizartma esnasinda koku olmamasi icin iyi bir yol. Et köftesi, yanindada herkesin ve daha cok, cocuklarin cok sevdigi, patatesi böyle deneyin.
Ben bu metodtan cok memnunum, sizede öneririm.
Ayrica arkadaslar Et köftemin cok nefis oldugunu söylerler, birde siz deneyin.


Patateslerin dilimlenmesi. Etin hazirlanmasini elim batkin oldugundan görüntülemedim

Malzemeleri:
1. 300 gr yagsiz kiyma
1 sogan
1 sarmisak
3 yemek kasigi Galete tozu
5 yemek kasigi süt
1 cay kasigi Domates Salcasi
Tuz, Karabiber, Kirmizi biber, Kimyon, Kekik, Hardal

2. 4-5 Patates
3 sivri Biber
2 Domates
2 Sogan
Ayrica sosu icin:
1 yemek kasigi domates salcasi
3 yemek kasigi sivi yag
3 yemek kasigi Su
Tuz, Karabiber, Kirmizi Biber, Kekik

Sosunun karistirilmis hali

Yapilisi: 1 nolu malzemelerde olan sogan ve sarmisak ince kiyilir. Et bir kaba alinip, bir kenarina galete tozu aktarilir ve süt ile karistirilir. Baharatlar ve salca da ilave edilerek et güzelce yogrulur. Istenilen büyüklükte küfteler hazirlanir.


Firina hazir hali

Diger tarafta, Patatesler küp küp kesilir, sogan, Domates ve Biber dilimlenir. Sos icin verilen malzemeler bir kasede karistirilir. Firin kabiniza patatesler alinip, üzerine sosu dökülerek patatesler karistirilir. Etler ortaya dizilip dilimlenmis Sogan, Domates ve Biber kenarlara dizilip isitilmis firinda pisene kadar yaklasik 45-50 dakika pisirilir.

Iste Firinda Patatesli Et Köftesinin pismis hali, buyuyrun beraber yiyelim!

Reklamlar