>

Malzemeleri:
Malzemeleri:
4 Domates +2 kücük Domates (biberlerin ve kabagin agzini kapatmaya)
8 Dolmalik Biber
4-5 Kabak
15-20 sarmalik Yaprak

ic malzemesi:
4 cay bardagi Pirinc
250 gr Kiyma
1 Sogan
3 dis Sarmisak
1 sivri Biber
1 y.k. Domates Salcasi
1/2 y.k. Biber Salcasi
Tuz, Karabiber, Kirmizi Pul biber
1 Limon

Yapilisi:
Dolmalik Biberlerin basi dikkatlice kesilip icinin tohumlari cikarilir ve icine tuz ve karabiber serpilir. Domateslere bir kapak acilir, cay kasigi ile ici cikarilir ve bir tarafa dolma icine koymak icin ayrilir, domateslerde tuzlanip, karabiberlenir. Kabaklarin ici dolma bicagi ile cikarilir ve ici tuzlanip, karabiberlenir. Yapraklar biraz sicak suda pisirilip yumusamasi saglanir.
Icini hazirlamak icin, bir kasede pirinc yikanir, kiyilmis sogan, sarmisak, biber ve domatesin icinden cikan domates ici, kiyma ve baharatlari ve salcasi da ilave edilerek karistirilir.




Bu kiymali karisimla, sebzeler doldurulur. Geriye kalan iclede yapraklar incecik sarilir. ici dolmus sebzelerin agizlari ince dilimlenmis domatesle kapatilarak veya yapraklada kapatilir, tencereye dizilir en üstüne yaprak sarmalari konulur. Sebzelere agirlik olarak da üzerine dolma tasi konur (dolma tasi olmayan düz bir tabak kapaya bilir).

Biraz tuz ve üzerine cikacak kadar su ilavesi ile 40 dakika ocakta pisirilir. 40 dakikanin sonunda bir limon suyu ilave edilip, tekrar 10 dakika pisirilir. Fazla suyu varsa kaselere alinir (bu su dolmanin yaninda kasikla corba gibi icilir, nefistir, bizim evdekiler severek eksi eksi icmesini cok severler, tabi bende:))). Dolmalar servis tabagina yerlestirilip sofraya alinir. Yaninda cacikla harika olur.
Afiyet Olsun!!!

Reklamlar