>
Blogcu arkadasim emelinmutfagi bana hashasli cörekler konusunda yardimci olmustu. Bende onun tariflerinden yararlanarak, bir kac degisiklik yaparak bu Hashasli simitleri yaptim. Canim Emelcigim cok tesekkürler.
Hashasli simitler
Malzemeleri:
1 su bardağı ılık su,
1/2 su bardağı ılık süt,
1/2 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2 yemek kasigi Hashasezmesi,
2 tane yumurta (bir sari üzerine),
1 paket maya,
1 yemek kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker.
Yapilisi:
Tüm malzemelerden yumuşak hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alip, kücük simit sekilleri verin ve tepsiye dizin. Tepside tekrar mayalandirilir. Sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp, susam serpilir. 125 derecedeki firinda 25 dakika kadar pisirilir. Afiyet olsun!!!
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alip, kücük simit sekilleri verin ve tepsiye dizin. Tepside tekrar mayalandirilir. Sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp, susam serpilir. 125 derecedeki firinda 25 dakika kadar pisirilir. Afiyet olsun!!!
Reklamlar
Kasım 13, 2007 at 7:09 pm
>Cok güzel olmuslar.Kahvaltiya yapmak gerekir bu güzel simitleri.Yanilmiyorsam seminere gelcektin butaraflara.Istersen bana da ugrayabilirsin sevinirim,adresi yazarim sana.Ellerine saglik canim.
Kasım 13, 2007 at 9:00 pm
>simiti de çok severim.çok güzel görünüyorlar, açma gibi olmuşlar.ellerine sağlık canım.sevgiler
Kasım 13, 2007 at 9:38 pm
>ayşecim ellerine sağlık harika olmuşlar vallahi olsa bitane yerdim sıcak sıcak nede güzel gider çayla ofofof iyi geceler dilerim hoşçakal
Kasım 13, 2007 at 10:06 pm
>mis gibi komustur piserken,hashasda ayri bir tad veriyor,cayla yemek icin aldim bir kactane eline saglik aysecim.Bizim burda kar yagiyor sizde nasil havalar
Kasım 14, 2007 at 12:26 am
>haşhaşlı hamur işlerini çok severim ellerine sağlık güzel gözüküyorgörüşmek üzere
Kasım 14, 2007 at 1:13 am
>Selam canim, bu simitlere de görüntüsünede bayildim, ellerine saglik. Tam puf puf ve kivaminda olduklari belli oluyor, yani cok basarili bir calisma olmus senin acindan.Selamlar ve öptüm..
Kasım 14, 2007 at 2:05 pm
>hmmmm bu simitleri bir bardak çayla yerim ben.Ellerine sağlık canım nefis olmuş simitler….
Kasım 14, 2007 at 5:51 pm
>Çok güzeller.Açmaya benziyorlar.Ellerinize sağlık.
Kasım 14, 2007 at 6:05 pm
>Merhabalar,güzel yorumlariniz icin hepinize cok tesekkürler, bu ara yorum yazmakta sizleri biraz ihmal ediyorsam affedin, islerimin yogunlugu nedeniyledir, sevgiler…Ayse
Kasım 14, 2007 at 9:22 pm
>simiti çok severim çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler:)
Kasım 14, 2007 at 11:03 pm
>ay ay bayıldım bu simitlere çayın yanında şimdi birtane ne güzel giderdi ellerin dert görmesin canım sevgili emelinde ellerine sağlık çok marifetli bir kardeşimiz
Kasım 15, 2007 at 8:39 am
>slm canımsimitler harika görünüyor.tadıda nefistir eminim.ellerin dert görmesin sevgiler..
Kasım 15, 2007 at 9:22 am
>Ellerine sağlık nefis olmuşlar zaten haşhaş poğacalara çok yakışıyor.Sevgilerimle.
Kasım 15, 2007 at 9:24 am
>Ellerine sağlık nefis görünüyor haşhaşı hamurun içine eklemişsin değişik olmuş ben hamur mayalandıktan sonra ekliyordum birde böyle deneyeceğim teşekkürler tarif için.Sevgiler…
Kasım 15, 2007 at 1:32 pm
>ABLACIM ELLERINE SAGLIK HARIKA OLMUSLAR HASHAS GIREN HERSEYI COK SEVERIM COK ISTAH ACICI OLMUS BIR TANECIK ALDIM HABERIN OLSUN ÖPTÜM
Kasım 16, 2007 at 8:51 am
>Merhabalar.. Haşhaşlı tarifleri bende çok severim.. seninkilerde yumuşacık görünüyorlar.. lezzetli olduğu da kesin. ellerine sağlık..
Kasım 16, 2007 at 1:12 pm
>Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
Kasım 16, 2007 at 3:59 pm
>Ayse’cigim,Ellerine saglik, harika olmuslar, guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.