>

Blogcu arkadasim emelinmutfagi bana hashasli cörekler konusunda yardimci olmustu. Bende onun tariflerinden yararlanarak, bir kac degisiklik yaparak bu Hashasli simitleri yaptim. Canim Emelcigim cok tesekkürler.

Hashasli simitler

Malzemeleri:

1 su bardağı ılık su,

1/2 su bardağı ılık süt,

1/2 su bardağı yoğurt,

1/2 su bardağı sıvı yağ,

2 yemek kasigi Hashasezmesi,

2 tane yumurta (bir sari üzerine),

1 paket maya,

1 yemek kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı şeker.


Yapilisi:

Tüm malzemelerden yumuşak hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alip, kücük simit sekilleri verin ve tepsiye dizin.
Tepside tekrar mayalandirilir. Sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp, susam serpilir. 125 derecedeki firinda 25 dakika kadar pisirilir. Afiyet olsun!!!
Reklamlar