>

iste sizlere nefis bir Patlicanli Karni Yarik tarifi. Arkadasim Gülsüm bu tarifi ve resmi yayinlamak icin bana yolladi. Kendisine cok tesekkür edip sizlerin begenilerine sunuyorum.

Karniyarik

Malzemeler:

6 Patlican

2 Sogan

3 Domates

2-3 sivri Biber

250 gr. Kiyma

3 y.k. Siviyag

Tuz; Karabiber,

1 su bardagi domates suyu

veya bir yemek kasigi domates salcasi bir bardak suda ezilir

Maydanoz

Kizartmak icin yag

Yapilisi:

Patlicanlari basi kesilir ve 1 cm araliklar halinde uzunlamasina soyulur. Kizgin yagda kizartilir, sonra ortalari kayik sekilde kesilerek ici acilir. (Patlicanlar büyük ve kalinsa ikiye kesilip, karni kayik sekilde acilir.

Kiyma 3 yemek kasigi yag ilavesi ile kavrulur ve icine ince kiyilmis sogan da ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur, tuz ve karabiberi ilave edilir. Bir firin tepsisine patlicanlar alinir ve yarilan karin yerine kiymalar doldurulur. Üzerine dilim biber ve domates düzülür. En son üzerlerine domates suyu gezdirilip 225 dereceli firinda 20-25 dakika pisirilir. Cesitli garnetürlerle servise alinir.
Afiyet Olsun!

Reklamlar