>
Malzemeleri:

4 su bardagi Un
2Yumurta
250 gr Kiyma
1 kücük Sogan
1 kücük demet Maydanoz
750 gr Yogurt
1 yumurta yogurdun icine
2 dis sarmisak
100 gr Tereyagi
tuz, kirmizibiber, karabiber, nane

Yapilisi:
Un hamur kabina alinip, yumurtalar ve tuz ilave edilir. Su ilavesi ile orta sertlikte bir hamur yogrulur.
Diger tarftan ince kiyilmis sogan ve maydanoz ilavesi ile kiyma, tuz ve karabiberde eklenerek güzelce yogrulur.
Hamur dört bezeye ayrilip her biri ince yufka halinde acilip, kücük karelere kesilir (yaklasik 2 cm). Her karenin ortalarina kiymali icten konularak ücgen sekilde kapatilir ve iki ucuda birbirinin üzerine birlestirilir. Tüm hamur böylece hazirlanip tepsiye dizilir. Bir tencerede 1 lt kadar su ve bir cay kasigi tuz iave edilerek kaynatilir. Mantilar bölüm bölüm icine atilarak haslanir. Haslanan mantilar bir kaseye alinir. Yogurt ve yumurta cirpilir, sarmisaklar ezilerek konulur ve tuz ilave edilerek karistirilir. Haslamadan arta kala suya yogurt ilave edilir ve karistirilir. Sonrada mantilar da icine eklenir. Bir iki tasim kaynatilir ve ocaktan alinip, servis tabaklarina alinir. Tereyagi tavada eritilir icine nane, kirmizibiber eklenerek az kizartilir. Servis tabagindaki mantilarin üzerine tereyagi gezdirilerek servise alinir.
Istege göre üzerine serpmek icin Summak`la da servis yapilir.

Afiyet Olsun!!!