>YENI!!!! YENI!!! YENI!!
Blog sablonumu arkadasim ilkerinmutfagi sayesinde yeniledim,
kendisine cok tesekkürlerimi sunuyorum.

Diger blogumda yayinladigim El isleri yazisindaki pasta tariflerini burdaki blogumda vermeye basliyorum. Bu ilk tarif Naciye arkadasimizdan. Naciyenin marifetli kizi Derya yapmis, arkadasimizda el isi günümüze bu Peynirli Kruvasan´i bizlere getirdi, cok nefis ve citir citirdi. Arkadaslarin istegi üzerine burda yayinlamaktan da zevk duyuyorum. Ellerine saglik Derya güzel yapmissin, annende güzel pisirmis!

Malzemeleri:
2 tatli kasigi Seker
1 maya (40 gr)
2 tatli kasigi Tuz
2 su bardagi ilik Süt
1 paket Kabartmatozu
1/2 su bardagi Siviyag
aldigi kadar Un
2 yemek kasigi yumusak tereyagi
2 yemek kasigi Margarin

icine:

100 gr rendelenmis Peynir

Üzerine:

1 yumurta sarisi

Yapilisi:

Seker, süt ve maya karistirilir, 10 dakika dinlendirilir. Sonra icine, siviyag, tuz, kabartmatozu ve un da azar azar ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir. Hamur 16 parcaya ayrilir. Margarin ve teryagi eritilip her hamur tabak büyüklügünde acilip üzerlerine eritilmis yagdan sürülür ve 8 li iki ayri grup yapilir. Birinci sekizli gurppun üzeri elle bastirilip oklava ile tepsi büyüklügünde acilir. Acilan bu hamur ortadan dörede bölünür, her parcada ayrica 3 e bölünür ve 12 parca ücgenler elde edilir. Her birinin genis tarafina peynir rendesi konulup sariliarak rulo yapilir. Hepsi böylece rulo yapildiktan sonra diger ikinci 8 li grupda ayni sekilde hazirlanir. Tepsiye dizilir. Tepsi bir plastik posete gecirilerek, 2 saat mayalandirilir. Sonra posetten cikarilmis tepsinin icindeki hamurlarin üzerine cirpilmis yumurta sarisi sürülür. 170° deki isinmis firinda alti ve üstü kizarana kadar yaklasik 30 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun!