>
Ayselce arkadasimin yaptigi Pirasali Patates corbasindan esinlenip, bir kac degisiklik yaparak bu yemegi yaptim. Tadi harika oldu, Ayselcigim cok tesekkürler, pirasa ve patates karisim harika bir lezzet oldu.

Malzemeler:
5 Patates
2 Pirasa
1 Sogan
1 y.k. sivi yag
500 gr kemikli Et
250 gr Nohut
500 gr Yogurt
1 Yumurta
1 y.k. Un
Tuz, Kirmizibiber

Yapilisi:
Kemikli et ve nohut düdüklü tencerede pisirilir. Etler kemikten ayirtilir ve nohutla bir tabaga alinir. Bir tencerede soyulup dogranmis sogan ve pirasalar sivi yagla kisa bir süre kizartilir. Soyulup küplere kesilmis patates, pirasaya ilave ediir. 2 su bardagi et suyu ilavesi ile kaynatilir. Patatesler yumusayinca icine et ve nohut ilave edilir. Diger yandan hemen yogurt, yumurta, tuz ve un cirpilir, yemeye azar azar karistirilarak ilave edilir. Tekrar bir tasim kaynatilip ocaktan alinir ve servis yapilir. Tabaklara istege göre kirmizi biber serpilir.

Not: Bu yemegin yaninda da nefis bir acili, sehriyeli bulgur pilavi harika oluyor.
Afiyet Olsun!!!

Reklamlar