>

Dikkat ettinizmi bilmem ama ilk defa bir balik tarifi yayinliyacagim.
Ben pek balik yapmasini bilmem, bu isin tariflerini de bilenlerden alirim.
Pazardan balik aldim ve saticiyada nasil pisirecegim bu baligi diye sordum.
Önce tuzlayip, limonsuyu ile terbiyelememi söyledi.
Ardindan da, 1 yumurta cirp önce yumurtaya sonrada, una batirip kizart dedi.
Bende un olarak misir ununu kullanip, icine tuz ve karabiberde ekleyerek, misir ununa bulayip kizarttim.
Yanindana bol salata ve limonlar nefis oldu, ama tabakta iki dilim olduguna bakmayin, esim haric evde herkes bir dilim balik yer, nedense balik bana hep agir gelir.
Hangi balikmi, iste bu güzel bir soru, baliktan anlamam, hangisi kilciksizsa o benim icin makbuldür, onun icinde Seelacksfilet aldim. Seelacks in Türkce adini bilen bir zahmet banada yazsin. Lacks: Somon baligi oldugunu biliyorum, ama Seelacks hangisi? Balik cok yapanlar muhakkak bilir.
Afiyet Olsun!