>

Arkadaslar iste yarencigim sayesinde yeni bannerim bu güzel calismandan dolayi kendisini kutluyorum, ellerine saglik Yarencigim, cok güzel yapmissin, cok begendim, ellerin dert görmesin.

Bu Zambak sana yarencigim.

Iste bu pastayla ikinci bir kutlama olsun diyerek bu yazi ile ekledim.
Gecen hafta maheretler blogumda yazdigim gibi, calistigim projenin Ciftci Bayanlarla yaptigimiz toplantisinda asure ve yemeklerin yaninda arkadasimiz Naciyenin dogum günü oldugu icin, kizi Derya`nin yaptigi harika iki pastanin tarifini istek üzere önce bu bademi pastayi, Derya`dan alarak sizlere yaziyorum, Deryacigim ellerine saglik, pastalar nefisti, Naciye`nin de dogum gününü tekrar burdan kutluyor, saglikli ve mutlu nice yillar diliyorum, gelelim pastanin tarifine.

Badem Ezmeli Kalpli Pasta (Marzipan Torte)

Malzemeleri:
4 Yumurta
4 y.k. soguk Su
200 gr Seker
1 pak. Vanilya
120 gr Un
80 gr Nisasta
1/2 pak. Kabartmatozu

Arasi icin:
2 bardak sivi Kremsanti
2 Vanilya
100 gr ince cekilmis istege göre badem ici, findik veya ceviz ici

Üzerine:

150 gr Badem Ezmesi
1 sivi Kremsanti
1 vanilya
Süslamek icin Pasta garnetürleri, Ceviz, Sekerleme – Yapraklar, -Gül vs.

Yapilisi:
Yumurta aki ve sarisi ayrilir. Yumurta aki cirpma kabina alinir üzerinede su ilave edilerek kar gibi olana kadar cirpilir. Seker ve vanilyada ilave dilerek cirpmaya devam edilir, yumurta sarilarida tek tek, cirpmaya devam edilirken, ilave edilir. En son un, nisasta ve kabartma tozu karisimi elekletn elenerek, yumurtali karisima karistirilarak ilave edilir. Altina yagli kagiti yayilmis, kelepceli kalpli kaliba hamur aktarilir ve 190° de 20-25 dakika pisirilir. Bu kek bir gün evelden de pisirilip böylece bekletilip arasi ikinci günde hazilanirsa cok güzel sonuc veriyormus, Deryanin tavsiyesi. Kek soguyunca kaliptan alinip ortadan kesilir. Bu arada vanilya ve kremsanti iyice cirpilir sertlesince icine badem ici veya findik ici ilave edilerek karistirilir. Kekin ortasina sürülür.
Diger kat üzerine kapatilir. Carsidan alinmis hazir badem ezmesi (Marzipan), folye arasina alinir ve kekin üzerini kaplayacak büyüklükte merdane ile acilir. Acilan badem ezmesi cok dikkatlice kekin üzerine yerlestirilir, vanilya ve kremsanti ile sertlestirilene kadar cirpilir, kekin kenarlari ve üzeri bu kremsanti ile kapatilir. Üzeri Fotografta görüldügü gibi veya istege göre süslenir. Buzdolabinda sofraya alinana kadar bekletilir.
Afiyet Olsun!

Reklamlar