>

Ayten teyzemin bu kurabiyesi harikadir. Canim teyzem biz cok seviyoruzz diye ne zaman kendisine gitsek adi Paris Güzeli olan bu kurabiyeyide muhakkak yapardi. Bir zaman oldu ki bu kurabiyeye Paris Güzeli degil de, Ayten Kurabiyesi denilmeye dahi baslandi. Deneyen cok memnun kalacaktir. Gevrek kiyir kiyir bir kurabiyedir. Alman arkadaslarim dahi bu kurabiyeyi cok sevdi ve 10 yil evel kücük bir yemek kitabi cikardigimizda, bu kurabiye de orda yerini almisti.
Canim Ayten Teyzecigim, bende simdi bu Ayten Kurabiyesini burda
kulaklarini cinlatarak, Allah sagligini, afiyetini versin digerek seni anarak yaptim, emeklerine saglik, seni cook seviyorum, sevgilerimle…

Malzemeleri:
3 Yumurta, bir beyazi üzeri icin ayirtilir
1 su bardagi Seker
250 gr margarin
1/2 s.b. Zeytinyagi ben Aycicegiyagi kullandim
1 pak. Vanilya
1 pak. Kabartma tozu
1 fiske Tuz
1 kg Un dan bir s.b eksik un

Üzerine:
yukarida ayrilan Yumurta beyazi
Ceviz

Yapilisi:
Yumurtalar ve seker mixerle cirpilir. Icine yumusak margarin ve sivi yag eklenip devam 1-2 dakika cirpilir, sonra elle un, kabartma toz, tuz ve vanilya eklenerek karistirilir fazla yogrulmaz ve hemen ceviz büyüklügünde parcalar alinarak top gibi yuvarlanir. Bu toplar önce cirpilmis yumurta akina batirlir tepsiye dizilir ve üzerine bir parca ceviz bastirilir. 200° deki isinmis firinda 20 dakika kadar alti ve üstü kizarana dek pisirilir.