>Arkadasimiz http://www.deryadanlezzetler.com/hazirladigi Bulgur etkinligine arsivimdeki, Ic katmasi yemegimle katiliyorum, arkadasimiza kolayliklar diliyorum…


ic katmasi

Malzemeleri:
1 su bardagi ince Bulgur
2 Sogan
1 y.k. Domates Salcasi
1 y.k. Biber Salcasi
1 y.k. Kirmizi biber
Karabiber tuz
1/2 cay bardagi Zeytinyagi
4-5 y.k. Nar eksisi
üzerine Maydanoz
yanina muhakaka haslanmis Lahana yapraklari

Yapilisi:
ince bulgur bir bardak sicak su ile islatilir. Soganlar soyulur ince ince dogranir. Soganin biri bulgurun icine digeri yaga katmak icin bekletilir. Salcalar, baharatlar ve sogan da ilave edilir ve köfte gibi yogurulur. Bulgur güzelce yumasayinca, tavada yag isitilir icine sogan ilave edilip kizartilir ve köfteye eklenir. Tekrar yogrulur, istenirse bu köfteden birkac tane yemek icin ayrilir. Sonra tavaya 2 su bardagi su ilava edilip kaynatilir. Köftenin icinden el cekilir ve icine nar eksisi ve kaynamis su sicak olarak eklenir bir kasik yardimi ile cok güzel iyice karistirilir. Nar eksisi kontrol edilir, bol eskili olmasi gerekir, istege göre limon suyuda eklenir. Sütlac kivaminda olacaktir. Tabaklara alinir ve üzeri maydanozla süslenir yaninda ya bir gün evelden sarilmis lahana sarmasinin artan yapraklari veya yeniden haslanmis lahana yapraklari olmak sarti ile ikram edilir. Haslanmis lahan yapragi ele alinir, ictende yapraga bir parca alinarak sarilir, afiyetle bu bahar havasinda yenir.

Afiyet olsun!