>

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24 `e arkadasimiz Tugba http://www.keyiflimutfagim.com/ beni davet etmis, bende onun bu zarif davetine Kaymakli Künefe ile katilmak istedim. Arkadasim Tugbaya basarilar, kolayliklar dilerim.


Kaymakli Künefe

Kilis`de iken ablam ve Mehmet abinin yaptigi harika Kaymakli Künefe.

Malzemeleri:
1kg taze Kadayif
250 gr Sade yag
600 gr Seker
500 gr Kaymak
Tarcin

Yapilisi:
Bu künefenin özelligi ocakta veya mangal üzerinde cok emek verilerek yapilmasidir.
Ates üzerine konulan firin tepsisinde yag eritilir. Kadayif da icine alinarak elden yaga karistirilarak ve kadayif kirilarak, kadayif iyice yagi cekene kadar karistirilir ve kirilir. Kirilan ve az az kizarmaya baslayan kadayifin ortasi acilir ve 400 gr seker alinir üzeri kadayifla kapatilir. Ocagin alti yavas ateste olamak üzere ve sekerler eriginceye kadar kizartilir. Diger tarafta, sekerin diger 200 gr mi 1 bardaktan 2 parmak eksik su ile kaynatılıp serbet yapilir. Tepsideki kadayif hafif pembeleşene kadar ve şeker eriyene kadar karistirilir. Daha sonra kadayif tepsiye yayilir, kaynatılan şeker ılık olarak kadayifin üzerinde gezdirilir.
Kaymaklar parca parsa kadayifin üzerine eklenir, tarçın serpilir, isteğe göre fıstıkta eklenir ve
sicak sicak servis yapilir.
Bu Kaymakli Künefe Kilis`in meshur tatlilarindandir.
Afiyet Olsun!!!

Reklamlar