>P.D.C.S.E 24 etkinligine bir tarif daha yollamak istedim, aslinda bu tarifi, Bulgur etkinligine ve annemin yemekleri etkinliginede yollamak istedim ama baktim tarihler gecmis, hic yoktan Tugba http://www.keyiflimutfagim.com/ arkadasimin etkinligine ikincisi gitsin diyorum ve kolayliklar diiyorum…


Firin Yapmasi Kilisin meshur ince bulgurlu yöresel yemegidir. Ince bulgur ve kirmizi yagsiz köftelik et ve baharatlarla evde hazirlanir, firincinin koca siyah tepsilerine dizilir ve firina yollanarak orda pisirtilir. Firindan gelen simsicak yapmalar sicak sicak, salatayla yendigi gibi, buzdolabinda da saklanarak cayin yaninda gelen misafirlerede harika bir ikramlik olarak sunulur. Iste bu annemden ögrendigim firin yapmasini kizimda cok sever ve o gün aklina gelmis istedi bende evde hazirlayip, evde pisirdim, normalde daha büyük boylarda yapmalanir ama benimkiler biraz kücük oldular.

Malzemeleri:
1 kg cok ince Bulgur (sitti simidi)
400 gr kirmizi et

2 büyük sogan

1 cay bardagi kuru nane

1 yemek kasigi kimyon

1 cay kasigi karabiber

1 y.k. kirmizi biber

2 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi

1 su bardagi zeytinyagi

Tuz

Yapilisi: Bulgur bir yogurma kaba alinir ve her yeri islanana kadar soguk su ile islatilir. Soganlar soyulup dilimlenilir, et 3- 4 parcaya ayirilir ve bulgura ilave edilir. Tüm baharatlar ve malzemeler de eklenip et makinasindan 2-3 defa cekilir. Et makinasinda cekilen bu tüm malzemeye ve zeytin yagida ilave edilerek yogrulur. Köfteden mandalina büyüklüyünde parcalar alinip el islatilarak avuc arasinda bastirilarak, yapmalanir. Yaglanmis firin tepsisine dizilir. 25° deki firinda 30 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.

Afiyet Olsun!

Reklamlar