>

Tüm Babalarin Babalar Günü Kutlu Olsun!

Bu Pideyi annem Kiliste yapardi, bizde severek yerdik, yaninda ayran ve biber, önden de bir yayla corbasi olunca erkek kardesim Murat`in keyfine diyecek olmazdi. Simdi ben herkesin babalar gününü, Kardesim Murat`in ve esimin babalar gününüde kutluyor, esime babalar günü icin hazirladigim bu Peynirli pide ve esimin coook sevdigi Findikli Pasta`nin tarifini yaziyorum. Tabi daha eveleri de anlattigim gibi bu pideyi de annem, icini hazirlar firina yollardi ve bize corba ve ayran yapmak kalirdi, firinda mis gibi pisen pideler sicak sicak soframizda yerini alirdi.

Peynirli Pide


Malzemeleri:
1 kg un
1 Maya (42gr)
1/2 cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker

Pidenin ici:
300 gr Beyaz Peynir (az tuzlu)
150 ger rendelenmis Kasarpeyniri
4 Yumurta
1 cay bardagi Zeytinyagi
5-6 Taze yesil Sogan
1 demet Maydanoz
1 demet Nane
1 demet Tereotu
1 Domates
1 kirmizi, 1 yesil Biber
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber

Üzerine sürmek icin 1 Yumurta

Yapilisi:
Un, hamur legenine alinarak ilik su ilavesi ile maya ezilir ve icine tuz, seker ve sivi yag katilarak, ilik su ile yumusak bir hamur elde edilir. Yogrulan hamur, üzerine bez örtülerek, mayalanmaya birakilir.

Zeytinyagi isitilir, yumurtalar icine kirilarak tuz ilave edilerek kavrulur. Kirmizibiber ve karabiber eklenir sogumaya birakilir. Bu arada soga, maydanoz, tereotu ve nane yikanir ve ince ince kesilir. Domates ve biberlerde ince ince kesilir. Peynirde1-2 cm lik ince dilimlere ayrilir. Kasar peyniride ilave edilerek tüm malzemeler, genis bir kabda karistirilir, istege göre tuz, karabiber ve kirmizibiber ilave edilir.
Hamurdan 30 parca yumak yapilir ve her yumak sivi yag yardimi ile masada elde bastirilarak 20 cm uzunlugunda oval acilir icine 2-3 kasik peynirli ic ilave edilip kenarlardan köselere katlanarak, resimde görüldüyü gibi sekil verilir. Üzerine 1 cirpilmis yumurta sürülür ve 225° deki firinde 25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir, sicak ve soguk servis yapilir.
Afiyet olsun!

Findikli Pasta

Yapilisi:
4 Yumurta
1 su bardagi Seker
1 su bardagi Süt
1 su bardagi Siviyag
1 su bardagi cekilmis Findik ici
3 su bardagi Un
1 Kabartma tozu
1 paket Vanilya

Üzerinin Harci:
1 su bardagi Pudrasekeri
3 yemek kasigi sütlüsekerli kako tozu
1/2 cay kasigi Tarcin
1 cay kasigi tereyagi
2 yemek kasigi sicak Su

Yapilisi:
Yumurtalar ve seker, köpük köpük oluncaya kadar cirpilir. Süt ve siviyag ilave edilir. Un, findikici, vanilya ve kabartma tozuda eklenerek bir iki karistirilir. Yaglanmis ve unlanmis ortasi delik veya dikdörtgen kek kalibina alinir. 175°de önceden isitilmis firinda 45-50 dakika pisirilir. FIrindan cikarilmadan bir sivri bicakla kontrol edilir, eger bicak kekin icine batirilip cikarilinca temiz cikarsa kek olmus demektir, yoksa bes ddakika kadar daha pisirilir. Firindan cikarilan kek 5 dakika kadar bekletilip, tabaga ter sevrilerek cikarilir. Bes dakika daha sogutulup üzerinin harci hazirlanir. Sicak su ile pudra sekeri, icme kakao toz, tarcin ve tereygi ile güzelce karistirilir ve hemen kekin üzerine bu harc kasikla gezdirilir. 1 saat sonra cayinizin veya kahvenizin yanida dilim dilim ikram edilir.

Afiyet Olsun!!!