>Hülyaninmutfagi-buramburam arkadasimin etkinligine bir tarif daha yollamak istiyorum, canim kolay gelsin.


Malzemeleri:
1 Yumurta sarisi hamura beyazi üzerine
250 gr Margarin
1/2 su bardagi Sivi yag
1 c.b. Yogurt
2 y.k. Sirke
1 pak. Kabartma tozu
1 c.k. Mahlep
1 c.k. Seker
1 y.k. Tuz
Aldigi kadar Un
üzeri icin Susam

Yapilisi:
Yumusak margarin ve sivi yag, yogurt karistirilir. Yumurta sarisi, seker, tuz, mahlep ve sirke de ilave edilerek un ile yumusak bir hamur elde edilir. 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüyünde parcalar alinip, cubuklar yapilir ve iki ucu birbirne birlestirilerek simitler yapilir. Önce cirpilmis yumurta beyazina sonrada suama batirilarak firin tepsisine dizilir. 200° deki önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Soguyunca servis yapilir.
Afiyet olsun!

Reklamlar