>

Allâ-Nazik


Malzemeler:

2 büyük patlican (yaklasik 750gr)
500 gr Yogurt
2 dis Sarmisak
300 gr Kiyma
4 yemek kasigi tereyagi
tuz, karabiber, kirmizibiber

Yapilisi:
Patlicanlar kabuklu olarak firinin tabaninda 250 dercede arasira cevrilerek, iyice yumusayana dek pisirilir. Istege göre, Teflon tavada agzi kapali olarak veya en lezzetlisi Mangalda közeleme yapilir. Diger taraftan kiymanin icine tuz ve karabiber ilave edilerek yagrulur ve yaglanmis bir tepsiye fidik büyklügünde köfteler elde yuvarlanarak dizilir. Firinda kizarana dek pisirilir. Pisen patlicanlarin kabuklari soyulur ve tahta üzerinde keskin ve büyük bicakla kiyma seklinde iyice kesilir. (Ben buna kücükken Patlicani tik tiklama derdim cünkü annemin seri halinde vurdugu bicak darbeleri tik tik diye ses cikariyordu)
Sonra 2 yemek kasigi tere yagi teflon tavaya alinip, icine ince püre gibi olmus patlicanlar, tuz ve karabiber ilavesi ile cok kisa bir kavrulur. Sarmisak ezilir, tuz yogurt ile ve patlicanla iyice karistirilir. Servis tabagina önce yogurtlu
patlican karisimi ezme yayilir.
Firinda pismis etler, ayriyetten ocaktada bir iki dakika kirmizi biber ve Antep fistigi serpilerek tekrar kavrulur. Etler ve fistiklar patlicanli yogurdun üzerine alinarak
servis yapilir.
Afiyet olsun!

Reklamlar