>
Cuma günü gittiyimiz Hamburgdaki Dom Jahrmark cok büyük ve güzeldi.
Kizim ve nisanlisi, kiz kardesi, oglum ve bende beraber gitik. Trenle Hamburga gidip metro ile gidecegimiz yere ulastik, gezdikten sonrada ayri bir semte olan St. Paol daki Türklerin calistirdigi kücük ama müsterisi cook olan ve iceri disari tiklim tiklim dolu olan bir yerde harika kumpirlerimizi yedik.
Ben ilk defa yedim ve cok begendim, kizim ise nisanlisi ile oranin abonesi olduklarini söylediler.
Icini degisik olarak koydurabiliyorsunuz. Kocaman patatesler kabuklari ile özel bir firina atilip pisiriliyor. Pisen patates cikarilip, ortadan ikiye kesiliyor ama ayrilmamak sarti ile. Icine önce rende kasar peyniri, sonra havuc rendesi ve yogurtlu sosu, marol, domates, zeytin ve rende beyaz peynirde eklenerek servise hazir oluyor. Sicak sicak kasikla yeniyor, yaninda buz gibi ayran nefis oluyor. Istege göre, tavuklu, balikli ve degisik ic malzemeleride sunuma hazir, sec begen al ve sonrada afiyetle ye……