>
Internasyonal Kültür Haftasi etkinligine devam ediyor ve simdide Alman arkadasimiz Anke´nin Mandalinali Pastasini sizlerle paylasiyorum.

Ayrica bu Pastayi Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor, daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.

Malzemeleri:

6 yumurta
125 gr Seker
100 gr Un
100 gr Nisasta
1 Vanilyasekeri
1 y.k. sicak su
1 fiske Tuz

Ici ve üzeri icin:
2 kutu Mandalina
500 gr Kremsantiy

Yapilisi:
Yumurtalar sarilari ve beyazlari ayri ayri cirpma kabina alinir. Önce sumuta sarisi bir kasik sicak su ile cirpilir. Kremea haline gelince icine seker ve vanilya sekeri azar azar ilave edilerek, güzelce cirpilir. Diger kabdaki yumurta beyazlarida bir fiske su ile kar gibi oluncaya kadar cirpilir. Yumurta sarisi beyazina ilave edilir, un ve nisasta elenerek, yavas yavas eklenerek tahta kasikla karistirilir. Yuvarlak kek kalibina alinip 175° de 20 dakika pisirilir.
Soguyan kek ikiye kesilir. Arasina cirpilmis kremsantiy ve bir kutu süzülmüs mandalina dilimlenerek karistirilarak sürülür. Ikinci kek üzerine eklenir ve2. kutu mandalinalar kenarlara dizilir ve ortaya bolca pudrasekeri serpilir. Istege göre kremsanty ve hindistan cevizi de serpilebilinir.
Buzdolabinda en az 1-2 saat sogutularak servis yapilir.

Afiyet Olsun!