>Internasyonal Kültür Haftasi etkinligine devam ediyor ve simdide Cin Mutfagina ve Yequn arkadasimizin haziladigi lezzetlere bakalim. Bazi malzemelri bulmakta zorluk cekebilirsiniz ama ben malzemeleri yinede orjinali gibi yaziyorum. Bu lezzetleri ben cok begendim, siddetle denemenizi tavsiye ediyorum


Cam makarna salatasi
(Cam makarna: Cin´lilerin bir cins kurufasulye unundan yapilan, makarna türüdür)

Malzemeleri:
2 kücük paket cam Makarna
1 Salatalik (yaklasik 400gr)
3 Havuc
1/2 kurutulmus Tofu saplari
2 dis Sarmisak
2 kurutulmus aci Biber (Chili)
Ince sap sogan 1 yemek kasigi ince kesilmis
1/2 cay kasigi Cin Karabiber cicegi
1/2 demet taze Kisnis
2-3 Eßl Sojasose
1 Eßl Cin Sirkesi
1 c.k. Seker
1 c.k. Tuz
5 Eßl. Aycicegiyagi

Yapilisi:
Cammakarnayi ve kututulmus Tofu yu su icinde islatin yarim saat. Sonrada 3 dakika orta isida kaynatin ve üzerine soguk su dökün ve süzün.
Tofulari 3-5 cm parcalara kesin.
Salatalik ve havuclari kibrit cöpü gibi kesin, kisnisi irice dograyin.
Bir kaseye bu hazirlanan sebzeleri ve tofuyu ve makarnayi alip 2 y.k yagida ilave ederek karistirin, 10 dakika icine cekmesi icin bekletin.
3 yk. yagi isitin icine biberi ufalyin, dogranmis samirsagi ve karbiber cicegini ilave ederek kavurun ve salatanin icine eklegin.
En son diger malzemeleride makarnaya ilave edip servis edilir.

Afiyet Olsun!

Kavrulmus Aci Eksi Patates
Malzemeleri:
5 orta boy Patates
3 Sivri Biber
2 kurutulmus Süsbiber
2 Sarmisak
1 c.k Cin karabiber cicegi
2 y.k Soya sosu
6 y.k Cin Sirkesi
1 y.k Seker
1 c.k Tuz
5 y.k Aycicegiyagi

Yapilisi:
Patatesler soyulur ve seritler halinde kesilir. Sarmisak ince dogranir vekututulmus süs biberi ve karabibercicegi ilave edilerek tavada yag icinde kavrulur. Daha sonra patateslerde icine alinir ve ince dogranmis sivri bibelerde eklenerek yaklasik 5 dakika kavrulur. Az bir su verilerek orta isida patatesler pisene kadar kaynatilir. Diger malzemeler ilave edilerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!