>

P-D-C-S-E 28 e evsahipliyi yapan arkadasim tatlikurabiyem e bu tarifimi yolluyorum. Kolay gelsi canim…
Bir kac hafta evel sizlere Patatesli Tatli cesidi veya patatesle yapilan tarifler aradigimi duyurmustum, cogu arkadasimdan cok güzel tarifler geldi, sagolsunlar bu duyruma cok duyarli davrandilar. Hepinize bunun icin cok tesekkür ediyorum.
Bende sizden gelen bu tariflari ve bendeki tariflerin arasindan bir kac tarifle, Projemin bayanlari ile Patatesli yemekleri günü icin toplandik. Daha evel de alman ve diger uluslardaki arkadaslarin tarifleri ile bir secim yaptik. Ben almanlara cok türk yemeklerini tanittigim icin bu defa türk yemegi olmasin diye teklifte bulundum ve daha evel yayinladigim Cin ve Pakistan salatasina ek olarak, birde Patatesli corba ve Patatesli Pudingi sectik, bu son ikisi alman tarifiydi.
Iste simdi size bu tadini begendigim, un helvasina cok benzer bir tatda olan, patates tadini andirmayan, lezzetli olan bu nefis Patatesli-Cevizli Pudingi sizlerle paylasiyorum.

Patatesli-Cevizli-Puding
Malzemeleri:
200 gr haslanmis ve kabuklari soyulmus Patates
200 gr ince cekilmis Ceviz
150 gr Ceviz
1/2 cay kasigi Baharli bisküvi Baharati
280 gr Seker
4 Yumurta
60 gr Tereyagi
1 cay kasigi icki (biz bu Kirschwasser denilen ickiyi koymadik)
150 ml Kremsantiy yari sertlikte cirpilmis

Yapilisi:
Kaynayip soyulmus ve sogutulmus patatesler ince rende ile rendelenir. Ince cekilmis ceviz, seker ve baharat eklenerek patatesle karistirilir.
Bu karisima yumurta sarisi da katilarak karistirilir.
Yumurta beyazi ayri bir kabda kar gibi cirpilir ve patatesli karisima eklenir. Yaglanmis bir Borcama aktarilir ve üzeri alaminyum kagitla kapatilip icinde su olan baska kabin icine oturtulur, 160-180° deki firinda 1 1/2 saat pisirilir.
Tereyagi tavada eritilir icine cevizler alinarak hafif kizartilir. Firindan cikmis ve sogutulmus pudingin üzerine önce kremsantiy yayilir sonrada cevizler ilave edilerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!

1. Not: Biz kremsantiyi tabaga öyle alip istegen tabagina aldi.
2. Not: Alman arkadaslarimin istegi üzerine bu tarifin almancasinida ekliyorum.

Kartoffel-Walnuss Pudding

Zutaten:
200 g Kartoffeln in der Schale gekocht
200 g Walnusskerne; (1)
150 g Walnusskerne; (2)
1/2 Teelöffel Lebkuchengewürz
280 g Zucker
4 Eier
60 g Butter
1 Teelöffel Kirschwasser
150 ml Sahne: Halbsteif geschlagen

Zubereitung:
Die abgekühlten Kartoffeln schälen und fein reiben. Walnüsse (1) mahlen und mit dem Lebkuchengewürz und dem Zucker mischen. Die Mischung zum geschlagenen Eigelb geben. Eiweiss steig schlagen und darunterziehen. Die Masse in eine gebutterte Form füllen, diese mit Alufolie bedecken und in ein Wasserbad stellen. Im Ofen bei 160 bis 170 GradC während 1 1/2 Stunden garen. Die Butter in einer Pfanne zerlassen. Die Walnusskerne (2) darin braun braten, Kirschwasser dazu geben und die Nüsse erkalten lassen. Den abgekühlten Pudding stürzen, mit der Sahne bedecken und mit den Walnusskernen verzieren.

Guten Appetit!