>
Herkese hayirli cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.
Bu hafta sonu leke cikarmakla meskul olun diyecektim ki, arkadasimin notu üzerine sizlere diger blogumdan aldigim cig köfteyi yayinlamaya karar verdim.
3 günlügüne Alman ve Türk arkadas grubu ile Berlini gezmege gidiyoruz.
Insallah bol Fotolarla döner sizlerlede paylasirim, sevgiler…
Malzemeleri:
250 gr. cig köftelik taze koyun veya kuzu eti,
250 gr ince Bulgur,
1 kücük Sogan,
3-4 dis Sarmisak,
3-4 taze Sogan,
1 demet Maydanoz,
150 gr Ceviz,
1/2 yemek kasigi Domates salcasi,
2 yemek kasigi aci Biber salcasi,
1 yemek kasigi kirmizi pul biber veya isot
tuz, karabiber,
2 tutam tarcin

Yapilisi:
ince koftelik bulgur cig köfte yogurma legenine alinir, icine ince kiyilmis sogan, baharatlar ve salcalar ilave edilerek yogrulur. Bulgur biraz yumusamaya baslayinca yaklasik 15 dakika sonra, etdögme makinasindan incecik macun haline getirilmis kirmizi et, köfteye ilave edilip, yogurmaya devam edilir. yaklasik 10 dakika sonra, bir kaseye alinan soguk su yavas yavas yogurma esnasinda ilave edilerek, köfte kivamini almasi ve bulgurun dahada cok yumusamasi saglanir (yaklasik 1 su bardagi su). Yumusayan kivamini ve tadini alan köfteye daha evelden ince dogranmis, sarmisak, yesil sogan katilir, tekrar bir yogrulur. En son olarak ince kiyilmis maydanoz ve iri cekilmis ceviz ilave edilir yogrulmadan harmanlanir ve elde sekillendirilerek, servis tabaklarina alinir. Köftenin yanin bol salata yapilarak ikram edilir.

Afiyet Olsun!

Not: Cig köfteyi daha cabuk yapmak istegenler icin bir tavsiye. Et ve ince bulguru beraberce 3 defa et makinasindan veya mutfak robotundan gecirirseniz isiniz kolaylasir ve yogurmak icin cok yorulmazsiniz::))

Reklamlar