>Arkadaslar uzun zamandir bir türlü yazmaya firsat bulamadigim Patates corbasinin tarifini sizlere simdi yaziyorum, gecikmeden dolayi özür diliyorum.
Deneyin begeneceksiniz!

Patatesli Krem Corba
Malzemeler:
1 Kg Patates iri dilimlenmis
350 gr Corbalik sebze (her sebze 50-70 gr Havuc, Kereviz, Pirasa, Karnabahar ve Maydonoz iri kesilmis)
2 Sogan (iri kesilmis)
5 y.k. Aycicegi yagi
1 Eskikrema
Sebze suyu
Tuz, Karabiber
1 Demet Maydonoz (ince kiyilmis)
Tost ekmegi

Yapilisi:
Tencerede yag isitilir, icinde önce sogan sonrada sebzeler kavrulur. Sebze suyu ilave edilerek sebzeler yumusayana kadar pisirilir. Sonra Blenderla püre yapilir, eksicrema, tuz ve karabiber eklenir. Corbanin kivamina göre biraz daha sebze suyu ilave edilebilinir. Üzerine maydanoz serpilir. Kesilmis tost ekmekleri tereyaginda kizartilarak servis yapilir.

Afiyet Olsun!

Kartoffelcremsuppe
Zutaten:
1 kg Kartoffel in grob Würfeln
350 gr Suppengemüse (je ca. 50-70 gr Möhren, Selarie, Poree, Blumenkohl, Petersilie)in grob Würfeln
2 Zwiebeln gewürfelt
5 Eßl Sonnenblumenöl
1 Schmand
Gekörnete Gemüsenbrühe
Salz, Pfeffer un Petersilien gehackte
Geröstete Tostbrot

Zubereitung: Die Zwiebeln im Sonnenblumenöl glasig dünsten -und gewürfelte Gemüsen hinzu, ebenfalls mitdünsten. Brüh (ausgekochte Brühe herstellen)in Gemüsen hinzu un weich kochen. Mit dem Pürierenstab alles klein Pürieren. Den Schmand hineinrühren, mit Salz, Pfeffer und evtl. gekochte Brühe nochmals abschmecken. Zum Schluss geh. Petersilen und gewürfelt und in Butter geröstete Tostbrot darüber.

Guten Apettit!

Not: Berlin Fotolarini daha hazirliaymadigimdan ilerde paylasacagim.

Reklamlar