>Sagliki, mutlu ve basarili nice yillara!
Herkesin Yeni Yili Kutlu Olsun!

Yeni yılınızi tüm yüreğimle kutlar,
daha nice yıllar sağlıkla başarıyla,
sevdiklerinizle birlikte görmenizi ve
geçirmenizi diliyorum…
Dün rüya yarın hayaldir…
Rüyayı mutlu,
hayali umutlu yapan bugündür,
gönlünüz neyin özlemini çekiyorsa,
yarınlar size onu getirsin…
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN..!!..

Patatesli Börek
Malzemeleri:
500 gr Un
1 küp taze Maya
250 ml ilik Süt
100 ml Siviyag
1 cay kasigi Seker
1 y.k. Tuz
Icine:
3-4 büyük Patates
1 büyük Sogan
1 demet Maydanoz
1-2 y.k. Siviyag
tuz, karabiber,kirmizibiber
Üzerine:
1 Yumurta
istege göre susam
ayrica acmak icin siviyag

Yapilisi:
Maya ilik süt ile ezilir.Seker, tuz ve yag katilir. Un ilavesi ile yumusak bir hamur yogrulur ve dinlenmege birakilir yaklasik 20-30 dak.
Bu arad patatesler haslanir ve catalla ezilir. Sogan ince kesilir. Maydanozda ince kesilir hazirlanir. Yag tavada isitilir sogan icinde kavrulur. Sogana ezilmis patatesler eklenerek bir ik dakikada beraber kavrulur. En son baharatlari ve maydanoz ilave edilerek ocaktan alinir, sogutulur.
Hamurdan 4 esit parca alinir. Her parca önce merdane ile tabak kadar acilir ve tahtanin alti yaglanir ve hamurunda üzeri yaglanarak hamur elle cekistirilerek inceltilir. Patatesli icin 4 de biri hamurun üzerine yayilir. Hamur rulo seklinde sarilir ve 4-5 cm kalinlikta kesilir ve tepsiye dizilir. Tüm parcalar böyle hazirlanir ve üzerine cirpilmis yumurta sürülür arzuya göre susam ekilir.
Tepside de biraz dinlendirilip, 200 dercedeki firinda 20-30 dak. pisirilir.
Afiyet olsun!

Ich wünsche dir fürs neue Jahr

Ich wünsche dir fürs neue Jahr,
Glück, Gesundheit und Freude immer da.
Geniesse jeden Tag und jeden Augenblick.
Nach jeder dunklen Nacht kommt ein
neuer heller Morgen der erwacht und
dir deinen Alltag glücklich macht.

Isa Meyer

Teigtaschen mit Kartoffeln
Zutaten:
500 g Mehl
1 Würfel Hefe
250 ml lauwarme Milch
100 ml Sonnenblumenöl
1 TL Zucker
1 EßL Salz

Zum Bestreichen:
1 Ei
Öl

Für die Füllung:
3-4 große Kartoffeln
1 große Zwiebel
1 Bund glatte Petersilie
1-2 Eßl Öl
Salz, Pfeffer, Paprikapulver

Zubereitung:
Die Hefe in der Milch auflösen. Zucker, Salz und Öl unterrühren. Dann das Mehl dazugeben und verkneten. Den Teig ausdecekte 30 Min. gehen lassen.
Der Kartoffeln kochen, pellen und stampfen. Zwiebel hacken und in Öl anbraten. Das Kartoffelpürre dazugeben. Die Petersilie hacken, untermischen und mit salz, Pfeffer und Paprikapulver kräftig abschmecken.
Den Teig in 4 Portionen aufteilen. Jeden Portion zu 2 mm dicken Fladen ausrollen und mit Öl bestreichen. Die Kaertoffelmasse darauf verteilen. Die Fladen aufrollen, die Rollen etwa 5 cm große Stück schneiden, auf ein gefetetes Backbleceh legen und nochmal 30 Min. gehen lassen, mit dem Ei bepinselen und Sesam darüberstreuen.
Bei 200 Grad 20-30 Min. backen.
Guten Appetit!

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