>Bu gün benim kizimin dogum günü. Kendisine saglikli, mutlu ve huzur dolu yillar dilerim.

Aksam kizima bu Muzlu ve Ahududulu Pastayi yaptim. Ümit ederim ki begenir.
Hos kizim benden güzel pastalar yapmaya basladi ben onun kadar ugrasamasamda kendi capimda bir seyler yapmaya calistim.

Dilerim yeni yaşında mutlulukların en güzelini yaşar,
başarı merdivenlerini kolaylıkla tırmanırsın ve dilerim yüzün hep güler,
neşeni hiç yitirmezsin. Dünyada eşsiz bir güzellik varsa o da kalbindedir.
Hayatının bundan sonrası kalbinin güzelliği gibi geçsin.
Hep sevgi dolu kalman ve mutlu olman dileğiyle…
Doğum günün kutlu olsun!

Tarifi ilerde eklegecegim, bu gün dünürlerimiz ziyarete gelecek ve benim acilen mutfaga gecmem gerek, hepinize hayirli günler….

Malzemeleri:
5 yumurta
125 gr Seker
150 gr Un
1 Vanilyasekeri
1/2 pak Kabartmatozu
1 y.k. sicak su
1 fiske Tuz

Ici ve üzeri icin;
1 kavanoz 450 gr Ahududu receli (3 y.k üzeri icin ayrilir)
2 Muz
1 Pak Vanilyali Puding
Süt ve seker (Puding icin)
1 Yumurta
1 y.k. Tereyagi

Üzerine:
500 gr sivi Kremsanti
1 pak Kremsantisertlestirici
1 pak. Vanilyasekeri
2-3 y.k. cikolata rendesi
2-3 y.k. file Badem

Yapilisi:
Yumurtalar sarilari ve beyazlari ayri ayri cirpma kabina alinir. Önce yumuta sarisi bir kasik sicak su ile cirpilir. Krema haline gelince icine seker ve vanilya sekeri azar azar ilave edilerek, güzelce cirpilir. Diger kabdaki yumurta beyazlarida bir fiske tuz ile kar gibi oluncaya kadar cirpilir. Yumurta sarisi beyazina ilave edilir, un ve kabartmatozu elenerek, yavas yavas eklenerek tahta kasikla karistirilir. Yuvarlak kek kalibina alinip 175° de 20 dakika pisirilir.
Arasi icin paket üzerindeki tarife göre puding pisirilir, ocaktana almaya yakin 1 yumurta ve tereyagi eklenerek hizla cirpilir ve ocaktan alinir. Soguyan kek ikiye kesilir. Ilk katina Ahududu receli sürülür(3 yemek kasigi üzeri icin ayrilir). 1 cm kalinliginda kesilmis muzlar recel sürülmüs pastaya dizilir. Ikinci kek üzerine yerlestirilir. Ortasina 3 kasik recel sürülür diger bosta kalan yerleri ve kenarida cirpilmis kremsanti ile kapatilir. Bicakla recelin üzerinden kremsantiye dogru sekiller verilir. Cikolata rendesi ve File badem ile üzeri ve kenarlar kaplanir. Buzdolabinda en az 2 saat sogutulduktan sonra servis edilir.

Afiyet Olsun!

Not: Kizim, misafirlerimiz ve ev halki pastami cok begendiler. Tadi cok hafif ve keki cok güzel kabarmisti. Pasta yapmak istegenlere bu Pastanin hamurunu siddetle tavsiye ediyorum.

Reklamlar