>
Malzemeleri:
1 haslanmis Lahana yapraklari
250 gr yagli Kiyma
1 su bardagi Pirinc
1 büyük Sogan
2-3 dis Samirsak
1 y.k. Domates Salca
1 y.k. Biber salcasi
Kirmizi biber, karabiber, Tuz
Sonra piserken üzerine:
3 yemek kasigi Nar eksisi

Yapilisi:
Kiymanin icine ince kiyilmis sogan, sarmisak, baharatlar ve salcalar eklenerek yogrulur. Yikanmis pirincde ilavae edilerek karistirilir.
Haslanmis lahana yapraklari orta yerleri cikarilarak iki parca halinde, bir kenarina 1 yemek kasigi kadar kiymali ic yayilarak ayri ayri sarilir. Tüm sarilan yapraklar bir tencereye dizilir.
Üzerine dolma tasi veya bir düz tabak oturtularak üzerine gelecek kadar su eklenir ve tuz ilave edilerek önce hizli ateste kaynatilir. Kaynayinca kisik atesde yaklasik 30 dakika pisirilir icine nar eksisi ilave edilip, 15 dakika daha pisirilir. Ocaktan alinip önce suyu süzülür ve servis tabagina alinir, yogurt ve maydanoz dallari ile servis yapilir.
Afiyet Olsun!

Not: Ben sarmalari baya iri sardim, cünkü isten gelince cocuklar gelmeden ulastirmak icin, ancak böyle tembel isi yapabiliyorum::))

Reklamlar