>

Kizimin dügün eveli, dünürümüz Naime Hanimin yaptigi nefis elmali kurabiyeleri sizlerle paylasmak istiyorum.
Kurabiye kitir kitir ve kirmizi elmanin kabugunun rengi ilede hamur boyaninca da harika bir renk, güzel bir görüntü ve leziz bir tad ortaya cikmisti.
Burdan bu güzel kurabiye tarifi icin Naime Hanima tekrar tesekkür ediyor ve siddetle denemenizi tavsiye ediyorum.

Elmali Kurabiye

Malzemeleri:
3 su bardagi Un
125 gr Margarin
1 fincan Yogurt
1 fincan Siviyag
1 Vanilya
4 yemek kasigi Pudrasekeri

Icine:
3 Elma (biri veya ücüde kirmizi kabuklu olacak)
2 yemek kasigi Pudrasekeri
1 cay kasigi Tarcin

Yapilisi:
Unun icinde margarin bicakla kiyilarak ufaltilir. Yogurt, siviyag, pudrasekeri ve vanilya ilave edilerek cabucak bir hamur yogrulur ve üzeri kapatilip buzdolabinda bekletilir.
Diger taraftan elmanin ikisi soyulur ve rendelenir. ücüncüsü (kirmizi kabuklu olan) de soyulmadan dilimlenip, 1 cm lik karelere kesilir. Tencereye elmalar alinir üzerine pudra sekeri eklenerek hafif pisirilir ocaktan alininca icerisine tarcin ilave edilir ve sogumasi saglanir.
Buzdolabindan alinan hamur iki esit parcaya ayrilir. Her parca merdane ile 0,5 cm incelikte acilir. Elmali harc ikiye bölünerek birinci bölümü bu hamurun üzerine yayilir.
Hamur rulo gibi sarilir ve basparmagi kalinliginda halka halka kesilir. Kesilen her rulonun bir tarafi alttan hamurlari parmaklarla bastirilarak üzerindeki rulo katlarinin gül gibi acilmasi saglanir. Acilan taraf üste gelecek sekilde tepsiye dizilir. Diger hamurda ayni bu sekilde hazirlanip 200 dercedeki firinda 20 dakika pisirilir. Firindan cikan elmali kurabiyeler iliyinca üzerlerine pudra sekeri serpilir.
Sercis tabagina alinan citir citir elmali kurabiyeler servise hazirdir.
Afiyet Olsun!

Reklamlar