>Pazar günü havaninda güzel olmasi ve Paskalya tatili bir araya gelince almanyada es dost ziyaretleri yogunlasti. Canim Haticecigim bizi Kiel´e Mangala ve Künefeye davet etti.


Patlican kebabi icin özel bir tarif vermek gerkmez sanirim.
Sadece kiymanin icine tuz ve karabiber eklenerek yagli kiyma yogrulur ve bir dilim patlican ve kiyma sise saplanir ve güzelce mangalda pisirilir. Sonra tepsiye sisler cekilir. Pisen biberler, domateslerde pisirili üzerine eklenir ve tepsinin üzeri kapatilarak kisik atesde de ayrica 5-10 dakika bekletilir, yumusamasi saglanir ve yufka ekmeklerle servis ypilir.
Yufka icin 1 kg una, 1 maya, 1 yemek kasigi tuz, 1 cay kasigi seker, 1 kücük kahve fincani siviyag ve aldigi kadar unla yogrulur. Hamur mayalaninca yaklasik 20-25 yumak alinarak yufkalar acilip, sacda pisirilir.

Annem, esim, ben ve kizim ve esi ile can Arkadasim Hatice, Yahya ve cocuklari Zeliha ve Beyzalarla cok güzel hosca vakit gecirerek gec vakit eve döndük.

Cig Köftenin tarifini daha evel yayinladigim icin buradan ulasabilirsiniz.

Patlican Kebabini begler terasta hazirlarken evde de Hatice cagolsun yufkalar acti. Corba, Salata, cacik ve cig köfte ile beraber harika bir mönü olustu.

Künefe (Peynirli Kadayif)
500 gr Kadayif
500 gr Tuzsuz Peynir Mozzeralla
250 gr Tereyagi

Serbeti:
2 su bardagi Su
2,5 su bardagi Seker
1 yemek kasigi limonsuyu
Serbet malzemeleri ocaga linarak 5 dakika kaynatilir ve sogutmaya birakilir.

Yapilisi:
Kadayif erimis tereyagi ile bir tepside ellerle karistirilarak ve 2-3 cm boyunda parcalara koparilir.
Diger yandan peynir ince dilimlere kesilir ve tabaga alinir.
20 cm capindaki taflon tavaya kadayiflar serpistirilir, üzerine de peynir dizilir. Daha sonrada peynirin üzerine yine kadayif serpistirilerek elle bastirilarak birbirine yapismasi saglanir. Tava ocaga alinarak künefenin alti kizarmasi saglanir, üzerine düz bir tabak kapatilarak ters cevrilir ve tabaktna künefe kaydirilarak tavanin icine künefenin pismemis tarafi alinarak yine pismemis tarafinda kizartilmasi saglanir.
Pisen Künefe hemen ayri bir tabaga alinir ve sicak künefenin üzerine sogutulmus serbeti dökülerek hemen servis edilir.
Tam künefe düskünü bu bir porsiyonu yiyebilir, ama hemen yemegin üzerine bu parca 2 veya 3 e bölünerek de servis yapilir.
Verdigim bu tariften yaklasik 8-10 tava böylece künefe cikmaktadir.
Afiyet olsun.
Gec saatlerde de esi Yahyanin yaptigi nefi Künefe sicak sicak bizlere ikram edildi. Damadim da basinda durup bakarak ögrendi, artik gelecek Künefeler ondan olur sanirim::))

Reklamlar