></a
Kahvalti icin yaptigim mis gibi soganli cögregi sizde muhakkak denegin.
Labne peyniri yerine, tereyagi veya yogurt da kullanabilirsiniz.
Tarifin orjinali Labne Peynirli ve mayasizdir, maya yerine 1 paket Kabartma tozu eklenmisti ama ben bu degisiklikleri yaptim. Cok nefis bir tad oldu annem, esim ve oglum cok begendi.
Örgülü Soganli Ekmek
150 gr Labne peynir (Magerquark)
1 Ei
1 cay kasigi Tuz
100 ml ilik Süt
1 Maya (42 gr)
75 ml Zeytinyagi
200 gr ince kiyilmis Sogan (5 yemek kasigi zeytinyaginda pemeblesinceye kadar kizartilacak)
500 gr Un
Üzerine:
1 Yumurta sarisi
1 cay kasigi Süt
susam, cörelotu

Yapilisi:
Ilik sütün icine maya, seker ve tuz ilave edilerek eritilir. Yumurta, Labne peyniri, kavrulmus sogan da ilave edilerek unla yogrulur.
Yogrulan hamur yarim saat mayalandirilir.
Sonra hamurdan 3 esit parcalar alinarak tahta üzerinde elle yuvarlak ince uzun parcalar hazirlanir. Bu parcalar ücü bir arada sac örgüsü yapilir ve iki ucu bir araya getirilerek birlestirilir. Tepside yarim saat daha mayalanmasi beklenilir. Yumurta sarisi ve süt karistirilarak hamurun üzerine bolca sürülür. Susam ve cörek otlari serpilir. 225 derecedeki firinda yaklasik 30 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun!