>
Bu sabah Istanbuldaki yegenim ALi ile konusurken börek yaptigini söyledi. Bende tarifini muhakak bana yazmasini ve fotografini cekip bana yollamasini rica ettim. Blogumda yayinliyacagim dedim. Benim marifetli yegenimin böregini herkes görmeli dedim. Sagolsun istegimi yerine getirmis ve bende Ali´nin taze taze yaptigi yazip ve Fotolarini bana yolladigi ve ismini de kendisinin buldugu bu tarifi sizlerle paylasiyorum. 19 yasinda olan yegenimin bu el becerisi beni cok mutlu etti. Allahim cümlesininde kendisininde gönlüne göre versin insallah. Hem iki üniversite okumak, cesitli kurslara katilip dil egitimi almak ve birde evde gönlü istedigi zaman ev halki ve kendisine börekler yapmak, masallah 41 kere diyorum. Allahim caninm yegenimi nazardan korusun gönlüne göre versin insallah diyorum.

Iste sizler icin 19 yasindaki bir delikanlidan Havali Börek tarifi, ben deniyecegim, tad Ali tarafindan nefis oldugu tastiklenmistir….
Malzemeler
1 Havuç
1 Sogan
2 Yesil Biber
5 Yufka
3/4 su bardagi siviyag
3/4 su bardagi süt
1 Mineralli Su
2 Yumurta
1 kase rende Peynir
1 demet Maydanoz

Üzerin için Susam ve ÇörekOtu

Yapilisi:
Sogan, Biber ve Rendelenmis havuç siviyagda biraz pisirilir.
Ardindan rendelenen peynir ve ince kiyilmis maydanozlar bir karistirma kabina alinir.
Daha sonra pisirilen sogan,biber ve havuç eklenerek harmanlanir.istege göre içine karabiber,pul biber,kimyon ilave edilir.
(kimyon peynirle çok güzel oluyor)
Siviyag, süt , mineralli su ve yumurta bir kapta iyice cirpilir.
Firin tepsisine kat kat yufkalar serilir aralarýnda bu cirpilan harçtan ilave edilir. Orta katta ana malzeme konulur.
En üste susam ve çörek otu serpilerek,dilmlenir ve 170 derece önceden isitilmis firinda pisirilemey birakilir.
20-25 dakika güzelce kizarana kadar pisirilir.
Afiyet olsun!