>
Bu Foto benim evde yaptigim corba.
Merhabalar uzun zamandir blogumu güncellestiremedim, arkadaslari sizleri merakta birakmamak icin hemen asgidaki etkinligimizde yaptigimiz corba tarifini sizlerle paylasmak istedim.
Bu ara islerimin yogunlugundan birazda tembelligimden olsa gerek blogumu ihmal ettim, kusura bakmayin.
Bu corbayi bende evde yaptim, icine pirasa, kereviz ve havuc ekledim, kiyma olarakda ufak findik büyüklüyünde etli köfteler yuvarlayip yagda kavurup ekledim, cok da güzel oldu. Ev halki ve ben kiyamyi corbada yemek istemediklerinden böyle köfte seklinde yaptim ve harika oldu.(ben Aldi`nin Käeuter li Frischkäse´sini kulandim)

Bu Foto da grubumuzla yaptigimiz corbadan
Peynirli Pirasa Corbasi
Malzemeler:
2 iri sap Pirasa
1 Sogan
1 kutu Mantar dilimlenmis
1 kase kiyma
75 gr Tereyagi
100 gr otlu krem Peynir
Tuz, karabiber

Yapilisi:
Kiyma tencereye alinir ve tereyagi eklenerek kavrulur. Kiyilmis sogan eklenir ve soganlar solana kadar devam kavrulur.
Sonra temizlenmis ve ince kesilmis pirasa ve mantarlar ilave edilir, beraberce agzi kapali olarak soluncaya kadar pisrilir.
Üzerine 3 su bardagi sicak su eklenir ve pirasalar yumusayana kadar pisirilir. Bu arada tuz ve karabiberde eklenir.
Pisen corba ocaktan alinir ve icine otlu Peynir eklenir ve karistirilir.
Peynirler corbanin icinde eriyene kadar karistirilmaya devam edilir.
Bu islem ocaktan alinarak yapilir ve tekrar pisirilmez.
Tabaklara alinarak servis yapilir.

Afiyet Olsun!