>Projemizin 23.10.09 da ki programi Peynir yapimini izlemek icin mandiraya gitmek idi.
Bu fabrikayi gezerken toplanti salonunun bir kösesinin eski peynir yapiminda kullanilan ve degisik eski ev araclari ile mini bir müze kösesi olusturulduguda gözümüzden kacmadi.
Grubumuzla gittigimiz bu yerde 5 degisik peynir cesidinin tadina bakarak bilgi alirken, yaklasik 1 saat icnde de peynirin yapilisni izledik.
En sonda yapilan taze peynirin tadi da baktik, harika olmustu.
Peynirler yapildiktan sonra kenarina sürülen siviya göre tad ve isim aldigin, ayrica peynirin süzülen suyunun cok saglikli oldugunuda ögrenmis olduk. Bu fabrikada yaklasik 225 cesit peynir yapildigi söylendi.Daha sonrada istedigimiz peyniri asagidaki peynir satilan dükkandan alma imkani bulduk.
Ben yazimi kisa kesip sizleri cektigim fotolarla basbasa birakiyorum.

Reklamlar