>
Mis gibi tarcin kokan badem sekeri yaptim.
Almanyada yasiyanlar bilir, panayirlarda, yilbasi pazarlarinda cesit cesit, badem, ceviz, findik aycicegi cekirdegi v.b. gibi ceviz cinsleri ile bu sekerlemeler yapiliyor ve Gezerken almadan gecemeyiz. Evde badem sekeri yapmak da ayri bir zevk ve lezzettedir. Hem cabucak yapiliyor hemde doya doya yeniliyor.

Iste az evel sicak sicak daha tazecik yaptigim tarcinli badem sekerinin tarifi.

250 gr Badem (Findik aycicegi veya ceviz de kullanabilirsiniz)
25 gr Tereyagi
100 ml Su
200 gr Seker
1 cay kasigi Tarcin
Tarcin haric tüm malzemeler tencereye veya Taflon tavda pisirilir suyu sekilmeye baslayinca tarcin ilave edilir.
Tamamaen tane tane olunca ve rengide sefaflaninca firin kagidinin üzerine alinir. Hemen iki kasik yardimi ile bademler birbirinden ayrilir ve sogumasi beklenerek afiyetle yenir.

Afiyet Olsun!

Reklamlar