>
Gecen Carsamba Atiye Hanima misafirliye gittigimizde nefis yemeklerinin yaninda annesinin yaptigi bu nefis Kilice´yi (Mardin Cögregi)´nide kahvemizin yanida yerken hemen fotografini cekip blogumda yayinlamak istedigimi söylemistim. Atiye hanimda sagolsun bana tarifi e.mail ile yolladi. Bu cögreyi annesinin 5 kg unla yaptigini ve uzun sürede dayandigini belirtti.
Ben tadini cok begendim. Icindeki baharatlarin nefis kokusu da cögreye harika bir cesni katmis, simdi hemen tarife geciyorum.
Mardin cöregi (Kilice)

Malzemeler:
250 g. Tereyagi
300 g. Seker
250 ml Süt
2 yumurta icine 1´i Üzerine
2 küp yas maya
2 paket Vanilya
Anason, tarcin, yeni bahar, Mahlep, muskatnuss (baharli hindistancevizi tozu) her birisinde yarim cay kasigi.
Aldigi kadar Un ( 1kg kadar)

Yapilisi:
Süt isitilir seker icinde eritilir. Yagda eritilir.
Un genis bir kaba alinir ortasi acilir önce sütlü seker, maya, yumurta ile baharatlar da eklenerek yogrulur. Sicak yag yavas yavas hamuru yedirilir. Bu arada mutfagin sicak olmasina dikkat edin. Hamur iyice örtülür ve dinlenmege birakilir. Hamur kivamina gelince yumurta büyüklügünde parcalara ayrilir 10 dakika daha dinlendirilir. Simit sekli verilir üstüne yumurta sürülür.
(Yumurtanin sarisi ile biraz süt karistirlip sürülürse cörekler daha güzel kizariyor) 200 dereceli firnda pisirilip afiyetle yeniyor.

Afiyet Olsun!