>
Yumusacik mis gibi bir pasta yaptim, yiyenler ve ev halki cook begendi…
Bu kis cok zorlu geciyor buralar cok soguk yerdeki yaklasik 20 cm kar 1,5 aydir kalkmadi ve bu gün -17 derece soguk var. Birkac gün araba sürmedigimiz icin, arabanin yanlarinda biriken karlar donmus ve araba yerimden cikmam diye inat ediyor. Buradan bu kisa güncel haberi veridkten sonra gecelim tarifimize.

Anansli Pasta

Malzemeleri:
100 gr Seker
3 Yumurta
125 ml Sivi yag
200 gr Un
5 y.k. Süt
1 p. Kabartma tozu
1 limon rendesi
1 fiske tuz

Üzerine:
1kutu ananas koservesi
ve icindeki ananas suyu
1 kutu 200 ml sivi kremsanty
1 paket vanilya sekeri
500 gr Labne peynir
üzerine bol Hindistan cevizi rendesi

Yapilisi:
Seker ve yumurtalar krem seklinde cirpilir. Sivi yag ve süt de eklenerek cirpilmaya devam edilir. En sonunda Un, kabartma tozu, limon kabugu rendesi ve tuz ilave edilir. güzelce karistirilarak pütürsüz bir kek hamuru hazirlanir.
Yaglanmis ve galete touz veya unla unlanmis bir yuvarlak kek kalibi hazirlanir. Kek hamuru icine aktarilip, önceden isitilmis 175° deki firinde 25-30 dakika pisirilir.
Firindan alinip kek sogutulur.
Konserve ananasin suyu kasikla keke yayilir ve her tarafi islatilir. Ben tüm kutudaki suyu ekledim.
Bir cirpma kabibin icine kremsanty alinarak 2 paket vanilya sekeri ile kivamina gelinceye kadar cirpili. Sonra icine labne peyniri katilir ve cirpilir. En sonda icine ufak dilimlenmis ananaslar eklenir ve kasikla karistirilip kekin üzerine düzgünce yayilir.
Bol hindistan cevizi rendesi en üstüne serpilerek, buzdolabinda en az 2 saat bekletilerek sogutularak ikaram edilir.

Afiyet Olsun!!!

Reklamlar