>
Penceremden cektigim Fotolar…

Sabah kalktigimda, dün kartopu oynayan cocuklarin kardaki derin ayak izlerinden eser dahi kalmamisti.
Karlar yine arkada kalan ayak izlerini silip saklamis idi.
Kar hala yagmaya devam ediyor.
Bende bu soguk kar günlerinde bol bol beyaz görünümlü pastalar yapmaya basladim galiba.
Aslinda bu kekin adi Portakalli kek ama mevsime göre isim degistirdim ve Karli daglar diye baslik attim. Daha evelde yaptigim bu portakali keki az degistirerek yeniden uyguladim.
Tadi bu defada cok güzel oldu.
Bu pastami Lezzet Treni arkadasimin 52.Porselen Demlik Cay Saati etkinligine yolluyorum.
Arkadasim kolay gelsin.

Karli Daglar (Portakal Sulu Kakaolu Kek)

Malzemeler:
7 kasik Seker
3 Yumurta
7 kasik Un
1 paket Vanilya
1/2 bardak Potakal suyu
1 Portakalkabugu rendesi
2 yemek kasigi Kakao
Yaglanmis kalip ve kalibin icin bir avuc ceviz

üzerine:
2 Portakal Suyu
2 yemek kaisigi Seker
1 cay bardagi Pudra Sekeri
Bol hindistan cevizi rendesi

Yapilisi:
Seker ve yumurta iyice mixerle cirpilir. Diger malzemeler katilir ve cirpilir. Yaglanmis kaliba ceviz serpilir ve hamur aktarilir.
175 derecedeki firinda 35-40 dakika pisirilir. Kaliptan alinir.
Kücük bir tava veya tencerede portakal suyu ve seker karistirilir ve kaynatilir hemen pisen kekin üzerine kasik kasik gezdirilir. Sadece 1 kasiklik tencerede birakilir.
Bu geriye kalan bir kasik portakal suyu ve pudrasekeri de karistirilarak kekin üzerine glazür yapilarak dökülür ve bol hindistan cevizi serpilir. Portakal suyunun cekmesi ve glazürün donmasi beklendikten sonra dilimlere kesilerek servis yapilir.
Afiyet Olsun!

Reklamlar