>
Bu tarifimi 58.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ’ne ev sahipligi yapan arkadasim japoncekirdegi ne yolluyorum. Canim etkinligin kolay gelsin, basarilar dilerim….
Bu nefis Cannelloni`yi (makarnayi) marketlerde bulanlar muhakak denesin, hem ögle ve aksam yemegi icin ayrica misafirlerinize cay saatinde de ikram edebileceginiz nefis bir alternetif.

Yapilisi:
1 paket Cannelloni
200 gr dondurulmus Ispanak
500 gr Labne Peyniri (Quark)
5 yemek kaisgi Zeytinyagi
2 Sogan
2 dis Sarmisak
1 y.k Ot tuzu
Tuz, karabiber, kirmizibiber
500 gr kutuda Domates püresi
2-3 yemek kasigi Kasar peyniri rendesi

Yapilisi:
Soganlar ve sarmisaklar ince kiyilir.
Yag bir genis tavada isitilip soganlar icinde kavrulur. Sonrada kisa bir süre sarmisaklar ilave edilir ve Ispanak eklenir. Tavanin kapagi kapatilarak buzlu ispanagin cözülmesi ve sogan ve sarmisakla pismesi saglanir. Icine ot tuz ve diger baharatlar eklenir. Bir kaseye alinir ve hafif iliyinca icine Labne peynir ilave edilerek karistirilir.
Cannelloni ler bu ispanakli harcla doldurulur ve bir dikdörtgen borcama düzülür. Üzerlerine Domates püresi ve Kasar peynir rendesi eklenir.
180 derece Isinmis firinda 30 dakika pisirilir ve sicak sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun!