>
Mercimekli Bulgur Pilavina Kilis´de Mücetdere deriz.
Yaninda karisik tursu ile harika olur tabiki salata ve cacik da güzel yakisir.
Malzemeleri:
1 su bardagi Yesil Mercimek
1 su bardagi pilavlik Bulgur
1/2 su bardagi Zeytin yagi
1 büyük Sogan
1 kirmizi biber(istege bagli)
Tuz, karabiber, kirmizi biber

Yapilisi:
Yesil mercimek yikanir ve icine 3 su bardagi soguk su eklenerek kayantilarak mercimeklerin pismesi saglanir.
Mercimekler pisince icindeki su bir bardaga süzülür.
Yaklasik 2 su bardagi mercimegin üzerine sicak su eklenir. Tuz kirmizi biber eklenir. Su kaynayinca icine bulgur ilave edilir. Kisik ateste bulgur suyunu cekincege kadar pisirilir.
Diger taraftan zeytinyagi tavaya alinir ve isitilir. Sogan soyulur ve ince ince dogranir, ayrica biberde ince ince dogranir.
Kizmis yagin icine önce sogan sonrada biber eklenir ve kizartilir. Son olarak da karabiber yaga eklenerek kisa bir kavrulur ve pisen yemege eklenir.
Yemek tahta kasikla karistirilarak servis yapilir.
Afiyet Olsun!

Reklamlar