>
Malzemeleri:
4 Yufka
1 cay bardagi yogurt
2 Yumurta
1/2 cay bardagi Siviyag

ic Malzemeleri:
4 Patates
1 Sogan
5 yemek kasigi rende beyaz Peynir veya Kasarpeyniri
1-2 yemek kaisigi ince dogrnmis Maydanoz
3 yemek kasigi sivi yag
Tuz, karabiber, kirmizibiber

Yapilisi:
Patateslar haslanir ve catalla ezilir.
Sogan ince dogranir ve yagin icinde kavrulur.
Patatesin icine kavrulmus sogan, rende peynir, dogranmis maydanoz ve baharatlar eklenerek karistirilir ve bir tarafa birakilir.
Diger taraftan yumurta, yogurt ve sivi yag cirpilir.
Masaya 1 yufka acilir ve yumurtali harcdan üzerine bolca sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir ve az biraz bu yufkayada harc sürülür yufkanin 3 tarafi 3 parmak kadar ice katlanir ve ikinci katlanan yere patatesli isten bolca ve hamurun üzerinede azar azar patatesli ic yayilir. (bu islem rulo yapacagimiz yufkanin kenarlarinin ince olmamasi ve düzgün icin)
Hamur rulo gibi sarilir, keskin bicakla bir parmak kalinliginda veya 2-3 cm kalinliginda kesilir kagit yayilmis tepsiye dizilir.
Diger iki yufka da ayni sekilde hazirlanir.
Benim patateslerim cok büyük oldugundan artan papatesli ici tepside dizili olan böreklerin üzerine dagitip, az birsey artan harcida üzerlerine pay ettim daha güzel bir görünüm oldu.
200 derecedeki firinda 20 dakika iki tarafida kizarana kadar pisirilir sicak ve soguk servis edilir.

Afiyet Olsun!

Reklamlar