>Merhabalar arkadaslar,
bir yil gibi bir süreden sonra, nihayet kizim ve damadimin yaptigi bu nefis Hind Tavuk Korma yemegini tekrardan tadmak yine damadimin dogum gününde nasip oldu ve tarifi bir türlü alamadigim icin yayinlamamistim. Ama simdi tarifi kizim mail olarak yolladi ve bende sizler icin yayinliyorum. Bu defaki yemegin fotografini cekemedim, ama gecen yilki posta burdan bakabilirsiniz.
Bende gecen yilki fotoyu ekliyerek bu nefis yemegi sizlerle paylasiyorum.
Degisik tadlar ve baharatlar sevenler icin harika bir lezzet, denemenizi tavsiye ederim.

Hind Tavuk Korma
4 porsiyon için Malzemeler:

4 tavuk göğsü
1 büyük soğan (lar)
4 karanfil (ler)
4 kakule – Kapsüller
3 ayak / n sarımsak
1 çorba kaşığı zencefil – püresi
2 yemek kaşığı yağ (bitkisel yağ)
1 çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı yenibahar
1 ½ çay kaşığı kimyon (Kimyon)
½ çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı biber – pul veya taze biber
1 çorba kaşığı domates – püresi
75 g Badem (ler), cekilmis
250 ml tavuk suyu
Krem şanti 200 ml
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazirlanisi:
Isırık büyüklüğünde küpler halinde kesilmiş tavuk eti, küçük havanda kakule bakla ve karanfil toz gibi dövülür. Sarımsaklari doğrayın, soğan doğrayın. Tencerede yaği isitin, soğan, karanfil ve kakuleleri kavurun karışımı şeffaf olcaktır. Şimdi tavugu, sarımsak ve zencefil püresine ekleyip karıştırarak 4 dakika pişirin. Diğer baharatlarida, çok iyi karıştırın ve kaynamaya bırakarak birkaç dakika karistirin. Domates püresi, badem unu, tavuksuyu ve krem, sırayla tencereye alarak karistirin ve kalın bir krema kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın sonra 15-20 dakika bekleyin. Pirinç veya naan ekmek ile servis yapın.
Not: Pilav normal alisilmis pilav gibi hazirlanir piserken icine 1/2 cay kasigi toz safran eklenir.

Hazırlama süresi: 40 dk
Geri kalanı: –
Zorluk: Normal
Link: chefkoch.de

Indisches Chicken Korma
Zutaten für 4 Portionen:
4 Hühnerbrüste
1 große Zwiebel(n)
4 Nelke(n)
4 Kardamom – Kapseln
3 Zehe/n Knoblauch
1 EL Ingwer – Püree
2 EL Öl (Pflanzenöl)
1 TL Koriander
¼ TL Piment
1 ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
½ TL Kurkuma
1 TL Chili – Flocken, oder frische Chilis
1 EL Tomate(n) – Püree
75 g Mandel(n), gemahlen
250 ml Hühnerbrühe
200 ml Schlagsahne
Salz und Pfeffer, frisch gemahlen

Zubereitung:
Das Hühnerfleisch in mundgerechte Würfel schneiden, die Zwiebel klein hacken, die Knoblauchzehen fein hacken, die Kardamomkapseln zerdrücken und mit den Nelken im Mörser klein mahlen. Das Öl in einem mittelgroßen Topf erhitzen, Zwiebeln, Nelken-Kardamom-Gemisch darin andünsten und glasig werden lassen. Jetzt Hühnerfleisch, Knoblauch und das Ingwerpüree dazugeben und weitere 4 Minuten unter Rühren durchbraten. Die restlichen Gewürze dazugeben, einige Minuten weiterrühren und dabei das Ganze sehr gut durchmischen und durchkochen lassen. Tomatenpüree, Mandelmehl, Brühe und Sahne nacheinander einrühren, aufkochen und bei kleiner Flamme dann 15-20 Minuten köcheln lassen, bis eine dick-cremige Konsistenz erreicht ist. Dazu passt Reis oder Naan-Brot.

Zubereitungszeit: 40 Min.
Ruhezeit: —
Schwierigkeitsgrad: normal
Link: Dieses Rezept direkt bei chefkoch.de aufrufen

NOT: Biryastikta arkadasimdan yas pasta ödülü kazanmisim cok mutlu oldum, cok tesekkürler!