>
Malzemeler:
3 Yumurta
1 su bardagi Seker
1/2 su bardagi Siviyag
1/2 su bardagi Süt
1 paket Vanilya ve Kabartmatozu
1 limonkabugu rendesi
1 su bardagi kesilmis karisik meyva kurulari (Kayisi, hurma ve incir)
1/2 su bardagi iri cekilmis fistik ve ceviz

Yapilisi:
Yumurtalar ve seker cirpma kabinda köpük köpük cirpilir.
Icine sivi yag ve süt eklenir 1 dakika daha cirpilir.
Diger taraftan un ve kabartma tozu elenir vanilyada eklenerek, yumurta harcina katilir ve karistirilir.
En son kuru meyvalar, ceviz, fistik ve limonkabugu rendesi de ilave edilerek karistirilir. Yaglanip unlanmis kek kalibina bosaltilir.
Önceden isitilmis 175°firinda önce 13 dakika pisirilir sonra bir meyva bicagi ile kekin tam ortasindan basliyarak bicagi 1 cm icine sapliyarak bir bastan diger basa cember sekilinde bicakla cizik cizilir. Bu kekin kuruyan yüzünü cizerek acip icinin kabararak pismesine yardimci olur. Yaklasik 20 dakak da böyle pisirilir. Firindan almadan keke temiz bir bicakla icine batirilir 5cm kadar eger bicak temiz hamur bulasmadan cikarsa keke pismis demektir.
Firinlar degisiklilik gösterdiginden bu süre daha erken ve gec olabilir, herkes kendi ayarlamasi gerekir.
Firindan alinan kek 1-2 dakika kabinda bekletilip bir tabaga ters yüz cevrilir ve pudra sekeri serpilir.
Soguyunca dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun!