>
Hayirli Kandiller!
Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Merhabalar arkadaslar grip gitti gidiyor derken simdi de belim tutuldu ama Allah sükür ayaktayim sadece cok hareket etmemeye ve yorulmamaya dikkat ediyorum.
Bu ara sinavlarim var okuluda ihmal etmek istemiyorum.
Ayrica fotograf makinamdan ayri kalali 15 gün kadar oldu ve dün ve bu gün Lübeck de kizimdaydik ve fotograf makinamida alip icinde cekilmis olan ve 15 gün evel yapmis oldugum bu künefeyi sizlerle ve tüm Künefe sevenlerle paylasmak istedim.
Künefe
Malzemeleri
500 gr Kadayif
3 paket Mozerella Peynir (tuzsuz Peynir)
200 gr Tereyagi
Serbeti icin:
3,5 su bardagi Seker
3 su bardagi Su
1 yemek kasigi Limonsuyu

Yapilisi:
Bir tencereye su ve seker ilave edilerek kayantilir. Yaksalsik 8 dakika kaynadiktan sonra limonsuyu ilave edilir ve 2 dakika daha kaynatilir ve sogumaya birakilir.
Mozerella peynirler 2-3 mm dilimlere kesilerek tabaga alinir.
Künefe yapilacak tepsinin icinde tereyagi eritilir, eriyen tereyaginin icine kadayif alinarak el yardimi ile kadayiflar cekistirilerek hem harmanlanir hemde 1-2 cm lik parcalara koparilir.
Bu islem bittikten sonra kadayifin yarisi bir tabaga alinir, diger tepside kalan yarisi tepsiye bastirilarak tepsiye esit kalinlikta yayilarak bastiriliri.
Kesilmis peynirler tepsideki kadayifin üzerine dizilir.
Kadayifin diger yarisi peynirlerin üzeri örtülecek sekilde esit miktarda kapatilir ve elle yine bastirilir.
Önceden 175 derecede isitilmis firinda 25-30 dakika pisirilir. Alti ve üstü nar gibi kizartilir.
Firindan cikarir cikarmaz üzerine sogumuz, veya ilimis serbeti dökülür. Tarcin ve fistik serpilir.
Hemen dilimlere kesilerek servis yapilir. Sicak servis yapilmasi peynirlerin sünerek nefis bir sekilde yenmesi saglanir.
Afiyet Olsun!

Reklamlar