Bu nefis tarifimi de cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.

Ezmeli Kebap

Malzemeler:
500 gr Kiyma
2 kg olgun Domates
2 Sogan
4-5 Biber yesil ve kirmizi
1 demet Maydanoz
Tuz, karabiber

Yapilsi:
2 kg yikanmis olgun domatesler oldugu gibi firin tepsisine dizilir, icine yikanmis biberlerde catallanip eklenir ve 225 derecedeki firinda 30 dakika pisirilir.Bu arada
kiymanin icine tuz ve karabiber eklenir ve güzelce yogrulur. Bir firin tepsisine veya borcama yag sürülür ve kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar alinip el islatilarak avuc icinde yuvarlanarak kücük toplar hazirlanir ve tepsiye dizilir ve domates ocaktan alininca veya ikisi beraber firinin durumuna göre pisirilir. Kiymali toplarda 200 veya 225 derecede 30 dakika firinlanir.
Soganlar soyulur ve ince ince kiyilir ve bir tabaga alinir. Maydanozda ince dogranip baska tabaga al.
Firindan alinan domatesler soyulur ve salata gibi kesilir. Domatesin sulari da ayni tepside tutulur ve domates kabugunun sularida sizilarak alinir. Pismis biberlerde salata yapar gibi dogranir. Soganlar tuz eklenerek elle ogusturulur. Tüm malzemeler maydanozda dahil, domates, biber, sogan ve tuz ilavesi ile karistirilir. Servis tabagina alinir ve pisen etlerde salatanin üzerine eklenir ve servis edilir. Istege göre firinda kisa bir süre isitilir.
Afiyet Olsun!

Yine bu nefis Ezmeli Kebap cesidimiz Kilis’in yaz aylarının vazgeçilmezlerinden. Izinde annemin muhtesem elinden dert görmesin, bizzat yapilmistir. Tadi tüm misafirlerimiz begenisini almis ve tarifleri Çorum dan Balıkesir’e kadar uzanmıştır. Artık benim iki dünürde Kilisli oldu diyebilirim, davet edildigimizde, Kilis tavası, Patlıcan Kebabı, Ezmeli kebap veya içli köfteler yapılıyor.
Burdan ikisinede Selamlar olsun, sizleri çok seviyoruz….