Bu nefis tarifi de cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.


Merhabalar arkadaslar, kiymali makarna cesidi sevmeyenlere köfteli spagetti veya makarna harika bir fikir. Bu defada misketli köftecikelerle spagetti yaptim hem görünüs hem lezzet nefis idi, buyurun tarife.

Malzemeleri:
1 paket 4 bir arada Spagetti(spagetti, salcasi, baharati ve peyniri)
2 yemek kasigi Zeytinyagi

300 gr kiyma
Tuz, Karabiber, pulbiber
1 yemek kasigi Tereyagi

Yapilis:
Spagetti pakette tarif edildigi üzere pisirilir.
Bu arada Kiyamanin icine tuz ve karabiber ilave edilip güzelce yogrulur. Yoğrulan kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar koparilip iki el arasinda yuvarlanir. Arada el su ile islatilirki kiyma ele yapismasin. Yuvarlanan kiymali misketler tereyagi konmus tavada kizartilir (veya yaglanmis firin tepsisine dizilir ve firinda 200 derecede 30 dakika pisirilir).
Pisen spagettinin suyu kücük bir tencereye süzekten süzülür.
Spagettinin ben suyunu dökmem ve sosu icin kullanirim, yaklasik 1 su bardak suyuna, paketteki salca ve baharatlar karistirili, 2 yemek kasigide zeytinyagi ilave edilerek bir iki tasim kaynatilir.
Spagetti tabaklara taksim edilir üzerine salcali sosu ve en üstede et misketler eklenir, istege göre paketteki peynir rendesi de eklenebilinir.
Afiyet Olsun!