>Bu güzel tarifleri arkadasimizin http://mutfaktelasi.blogspot.com/ etkinligine yolluyorum, kolay gelsin canim,.
Arkadaslar ben tembellik yapip, arkadaslarimin sofralarinda aldigim nefis pastalari sizlerle paylasmaya devam ediyorum.
Ispanakli Pasta
Gülsevil arkadasimin davetinde nefis su börekleri, salatalar v.s bittikten ve karnimiz yavas yavasa doymaya basladiktan sonra tatlilar kisminda fotograf cekmek aklima geldi.
Hic yoktan bu nefis tadlarin fotografini cekip, sizlerle payalsmaya karar verdim.
Gülsevilcigim ellerine saglik hepside bir birinden güzeldi, biraz gec olsada yinede nihayet bu leziz pastalari yayinladigim icin cok memnunum.
Malzemeleri:
2 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagu siviyag
1 su bardagi robottan gecirilmis ispanak(ben derin dondurucudan aldim)
2 su bardagi elenmis un
1 Pak. kabartma tozu
1 Pak. Vanilya
Kremasi:
2 Paket pismeyen Krema (Paradiscrem, vanilyali)
400 ml sivi kremsanti
Yapilisi:
Kek malzemesi ,yumurta ve sekerin iyice cirpilmasindan sonra diger malzemeler eklenerek hazirlanilir. 25 cm.lik yaglanmis yuvarlak pasta kalibina dökülür ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda 30-35 dak. pisirilir.
Kek iyice soguduktan sonra ortadan bölünür ve paketin üzerindeki talimata göre hazirlanmis olan, krema hazirlanir ve ikiye kesilmis kekin icinden bir iki kasiklik keke kesilir alinir (üzerinin süsü icin) sonrada arasina yeterincekrema sürülür. Diger parcada onun üstüne kapatilir. Disina da artan kremasi, pastanin tamamini kapatacak sekilde sürülür. ayirdiginiz iki kasiklik kek, elde ufalanir ve krema ile kaplanmis kekin üzerine istege göre serpistirilir.
Bir saat kadar agzi kapali olarak dinlendirilip, servis yapilir.
Afiyet olsun!
Marmelatli Kurabiye
Malzemeleri:
250 gr yumusak Tereyagi
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta (1 beyazi üzeri icin ayrilacak)
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldigi kadar un
Üzeri icin:
Cilek, visne veya ahududu marmelati
Hindistancevizi
Yapilisi:
Tereyagi ve pudra şekerini iyice krema kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Yumurtalar, un ve kabartma tozu da ilave edilerek yoğurulur.
Yarım saat kadar buzdolabinda üzeri yas bezle örtülü olarak dinlendirilir.
Hamurdan kücük parcalar koparilarak yassiltilir ve ortasi yuvarlak olarak bas parmak ile bastirilir. Yumurta aki sürülerek hindistan cevizine bulanir ve oyuk yerede kasikla marmelat eklenir. Tepsiye dizelir ve 180 derecede önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirilir.
Afiyet olsun
Tramisu
Tramisu ´da o gece Saziye arkadasimiz getirmisti, nefis bir lezzet olmustu. Arkadaslarima bu güzel emeklerinden dolayi tesekkür ediyor, ellerinize saglik diyorum.
Malzemeleri:
2 paket Kedidili Bisküvisi
1 su bardagi süt
2-3 kasik Nescafe
Kremasi:
300 ml Krem santi
500 gr Lebne Peynir(Quark)
2- 3 pak Vanilya sekeri
Üzerine elemek icin:
2 yemek kasigi Kakao
Yapilisi:
Süt isitilir icine nescafe ilave edilip sogumaya birakilir.
Soguyan sütlü kahve genis bir kaseye alinir. Bisküvileri dizmek icin bir dikdörtgen borcam hazirlanir. Sütlü kahve icine daldirilip cikarilan bisküviler bor cama sikica dizilir.
Krem santi, Vanilya sekeri ile cirpilir. Krema kivamini alinca icine Labne peyniri ilave edilir ve devam cirpilir.
Kedidili bisküvisinin üzerine bu krema yayilir.
Bir cay süzgeci ile Kakao kremanin üzerine esit miktarda elenir.
Isteye göre kedidili ve krema bir kat daha yapilabilinir. Bu bor caminizin büyüklügüne de baglidir.
En üstüne kakao elenerek en az 2 saat veya aksamdan hazirlanarak ertesi günü servise alinir.
Afiyet olsun
Şubat 12, 2009 at 7:57 am
>canim ablam yapan herkesin ellerine saglik hepside süper sanada afiyet olsun yani canim ablam kabul edersen blogumda senin icin bir ödülüm var bana bir ugrarmisin sevgiler
Şubat 12, 2009 at 8:16 am
>Canım,senin ve arkadaşlarının ellerine sağlık. Hepside birbirinden güzel görünüyor.Sevgiyle kal.
Şubat 12, 2009 at 8:19 am
>Canım ne guzeller yapmışız burda .Ellerıne saglık.Sevgıler..
Şubat 12, 2009 at 8:27 am
>Merhabalar Ayşe’ciğim nasılsın, yine çok güzel tarifler paylaşmışsın bizlerle, arkadaşlarının ellerine sağlık, hepsi de harika görünüyor, sizlere de afiyetler olsun.Dost sofralarınız daim olsun.Sevgilerimle canım…
Şubat 12, 2009 at 8:27 am
>ziyaretiniz için teşekkür ederim, arkadaşlarınızın ellerine sağlık
Şubat 12, 2009 at 8:54 am
>MERHABA ABLACIM NASILSIN DEMEME GEREK YOK SANIRIM BOMBA GİBİSİN MAŞALLAH PASTA KURABİYE MARMELAT HEPSİ BİRBİRİNDEN NEFİS GÖZÜKÜYOR SEVGİLERLE KOL ÖPTÜM
Şubat 12, 2009 at 9:24 am
>Selamlar, benim favorim Ispanaklı pasta bir seferinde eşimi ve babamı antep fıstığıyla yaptım diye kandırmıştım 🙂 gerçekten de inandılar ve ‘ne kadar fıstık koydun buna böyleee, fıstık çok pahalı herhalde 50 tl gitti bu keke’ diye güldüler. sonra ıspanak diyince onlarda çok şaşırdı.
Şubat 12, 2009 at 10:53 am
>Ayse ablacim, tarafimdan mimlenmis bulunuyorsun, bloguma ugrarsan sevinirim:) Sevgilerimi gönderiyorum.
Şubat 12, 2009 at 11:08 am
>Ne güzel görünüyor hepsi çok beğendim.Kurabiyeler harikaydı….Sevgiler.
Şubat 12, 2009 at 11:52 am
>tariflerin yayında canım ellerine sağlık.yeni tariflerini de bekliyorum.
Şubat 12, 2009 at 7:30 pm
>Ohhh süpersin vallahi böylesi daha güzel oluyor hiç emeksiz hem yemek hemde resimlemek:D oda iş ama dimi resim çekerken parmaklarda yorluyor:D yapanların ellerine seninde parmaklarına sağlık.Öpüyorum by..seni sobeledim bana uğrarmısın
Şubat 14, 2009 at 8:58 am
>bu ne guzel lezzetler canım ya ellerine saglık yapan tüm arkadaşların sizi agırlyan gülsevil hanıma da tabiihepsi mükemmel gözüküyor ayrıca tatlım;Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN!SEVGİLİLER GUNUN KUTLU OLSUN…SEVGİLERSEVİL
Şubat 14, 2009 at 12:23 pm
>Yaşamak özlemsiz, özlem sevgisiz, sevgi sizsiz olmaz! Unutma ki sevmek daima beraber olmak degil, sizsizken bile sizinle olabilmektir… Bu sevgililer gününde yanınızda değilim belki ama özlemim sevgim hep sizinle…………
Şubat 14, 2009 at 10:07 pm
>ABLACIM BU GÜZEL GÜNDE BLOĞUMDA SENİN İÇİN BİR ÖDÜLÜM VAR SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN HEP YANINDA SEVDİKLERİN OLSUN DİLEĞİMLE
Şubat 16, 2009 at 2:29 pm
>canım hepinizin ellerine sağlık sık ziyaretinize gelemiyorum çok yoğun çalıorum buaralar kusuruma bakmayın olurmu hep aklımdasınız sevgiler
Şubat 25, 2009 at 12:00 pm
>kurabiyeler gerçekten güzel görünüyor, denemek isterim,ellerinize sağlık
Mart 9, 2010 at 7:14 pm
>Acaba derin dondurucudan aldiginiz ispanagin ne kadarini kek icin kullandiniz? Neye dikkat etmem gerekiyor. Bir kere denedim, ve keki pismedi bile. bana yardimci olursaniz sevinirim :)ayse.