>Bu güzel tarifleri arkadasimizin http://mutfaktelasi.blogspot.com/ etkinligine yolluyorum, kolay gelsin canim,.
Arkadaslar ben tembellik yapip, arkadaslarimin sofralarinda aldigim nefis pastalari sizlerle paylasmaya devam ediyorum.
Ispanakli Pasta

Gülsevil arkadasimin davetinde nefis su börekleri, salatalar v.s bittikten ve karnimiz yavas yavasa doymaya basladiktan sonra tatlilar kisminda fotograf cekmek aklima geldi.
Hic yoktan bu nefis tadlarin fotografini cekip, sizlerle payalsmaya karar verdim.
Gülsevilcigim ellerine saglik hepside bir birinden güzeldi, biraz gec olsada yinede nihayet bu leziz pastalari yayinladigim icin cok memnunum.
Malzemeleri:
2 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagu siviyag
1 su bardagi robottan gecirilmis ispanak(ben derin dondurucudan aldim)
2 su bardagi elenmis un
1 Pak. kabartma tozu
1 Pak. Vanilya

Kremasi:
2 Paket pismeyen Krema (Paradiscrem, vanilyali)
400 ml sivi kremsanti

Yapilisi:
Kek malzemesi ,yumurta ve sekerin iyice cirpilmasindan sonra diger malzemeler eklenerek hazirlanilir. 25 cm.lik yaglanmis yuvarlak pasta kalibina dökülür ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda 30-35 dak. pisirilir.
Kek iyice soguduktan sonra ortadan bölünür ve paketin üzerindeki talimata göre hazirlanmis olan, krema hazirlanir ve ikiye kesilmis kekin icinden bir iki kasiklik keke kesilir alinir (üzerinin süsü icin) sonrada arasina yeterincekrema sürülür. Diger parcada onun üstüne kapatilir. Disina da artan kremasi, pastanin tamamini kapatacak sekilde sürülür. ayirdiginiz iki kasiklik kek, elde ufalanir ve krema ile kaplanmis kekin üzerine istege göre serpistirilir.
Bir saat kadar agzi kapali olarak dinlendirilip, servis yapilir.
Afiyet olsun!
Marmelatli Kurabiye

Malzemeleri:
250 gr yumusak Tereyagi
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta (1 beyazi üzeri icin ayrilacak)
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldigi kadar un

Üzeri icin:

Cilek, visne veya ahududu marmelati
Hindistancevizi

Yapilisi:
Tereyagi ve pudra şekerini iyice krema kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Yumurtalar, un ve kabartma tozu da ilave edilerek yoğurulur.
Yarım saat kadar buzdolabinda üzeri yas bezle örtülü olarak dinlendirilir.
Hamurdan kücük parcalar koparilarak yassiltilir ve ortasi yuvarlak olarak bas parmak ile bastirilir. Yumurta aki sürülerek hindistan cevizine bulanir ve oyuk yerede kasikla marmelat eklenir. Tepsiye dizelir ve 180 derecede önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirilir.
Afiyet olsun

Tramisu

Tramisu ´da o gece Saziye arkadasimiz getirmisti, nefis bir lezzet olmustu. Arkadaslarima bu güzel emeklerinden dolayi tesekkür ediyor, ellerinize saglik diyorum.
Malzemeleri:
2 paket Kedidili Bisküvisi
1 su bardagi süt
2-3 kasik Nescafe
Kremasi:
300 ml Krem santi
500 gr Lebne Peynir(Quark)
2- 3 pak Vanilya sekeri
Üzerine elemek icin:
2 yemek kasigi Kakao

Yapilisi:
Süt isitilir icine nescafe ilave edilip sogumaya birakilir.
Soguyan sütlü kahve genis bir kaseye alinir. Bisküvileri dizmek icin bir dikdörtgen borcam hazirlanir. Sütlü kahve icine daldirilip cikarilan bisküviler bor cama sikica dizilir.
Krem santi, Vanilya sekeri ile cirpilir. Krema kivamini alinca icine Labne peyniri ilave edilir ve devam cirpilir.
Kedidili bisküvisinin üzerine bu krema yayilir.
Bir cay süzgeci ile Kakao kremanin üzerine esit miktarda elenir.
Isteye göre kedidili ve krema bir kat daha yapilabilinir. Bu bor caminizin büyüklügüne de baglidir.
En üstüne kakao elenerek en az 2 saat veya aksamdan hazirlanarak ertesi günü servise alinir.

Afiyet olsun